Fonott kalács recept
180 perc
A Fonott kalács hozzávalói:
60dkg liszt
1dl olaj
3dl tej
3kanál cukor
20db édeske
2tojás
2cs van.cukor
2,5dkg élesztő
még egyszer ugyanez,csak
50dkg liszt+10dkg kakaó
5dkg mazsola,
olaj a kenéshez
1 tojás a tetejére
citromhéj
A Fonott kalács elkészítési módja:
A kalácsot megdagasztjuk,nem kell sokáig,csak hogy jól összevegyüljön,mind a két színű tésztából 2-2 gombócot csinálunk.Kinyújtjuk a világos gombócot téglalap alakúra,félre tesszük,majd kinyújtjuk a kakaósat is.A világosat lekenjük olajjal,megszórjuk mazsolával,ráborítjuk a kakaósat,azt is megkenjük olajjal,három felé vágjuk,feltekerjük a három rudat,és befonjuk.Ugyanígy a másik két gombócot is,és jól kikent kenyérformába tesszük,majd tojássárgájával megkenjük.Mikor megszáradt,akkor a fehérjével is lekenjük,de kb 1 óra mulva sütjük.Sütni is lassan kell,1órán át,160 fokon,tűpróbáig.
Kb 10 perc múlva lehet kiborítani a formából.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 533bb4d1fe, 2008. ápr. 1. 10:20
A fonott kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.