Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Flambírozott csirke recept

Flambírozott csirke recept


Elkészítési idő 30 perc

A Flambírozott csirke hozzávalói:
60 dkg csirkemell filé csíkozva
2 ek vaj
2 ek pálinka
só, bors
1 kápia paprika csíkozva
20 dkg csiperke gomba szeletelve
1 hagyma apróra kockázva
cayenne bors
1 dl leves alaplé
1 dl tejszín


A Flambírozott csirke elkészítési módja:
A húst sózzuk, borsozzuk, vajon megpirítjuk, kb. 5 perc, majd flambírozzuk. Vegyük ki és tarsuk melegen. A seprenyőben maradt vajon pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldséget, szórjuk meg egy csipet cayenne borssal. Öntsük hozzá az alaplét és a tejszínt, főzzük be sűrűbbre. Tegyük vissza a húst mártásba, melegítsük össze.

Sáfrányos rizzsel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A flambírozott csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook