Flambírozott csirke recept
30 perc
A Flambírozott csirke hozzávalói:
60 dkg csirkemell filé csíkozva
2 ek vaj
2 ek pálinka
só, bors
1 kápia paprika csíkozva
20 dkg csiperke gomba szeletelve
1 hagyma apróra kockázva
cayenne bors
1 dl leves alaplé
1 dl tejszín
A Flambírozott csirke elkészítési módja:
A húst sózzuk, borsozzuk, vajon megpirítjuk, kb. 5 perc, majd flambírozzuk. Vegyük ki és tarsuk melegen. A seprenyőben maradt vajon pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldséget, szórjuk meg egy csipet cayenne borssal. Öntsük hozzá az alaplét és a tejszínt, főzzük be sűrűbbre. Tegyük vissza a húst mártásba, melegítsük össze.
Sáfrányos rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 30. 17:17
A flambírozott csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.