Finom sertéskaraj hagymaszósszal recept
A Finom sertéskaraj hagymaszósszal hozzávalói:4 szelet sertéskaraj
fél dl fehérbor
2 és fél dl húslé leveskockából
l5 dkg hagyma
2 db paradicsom
majoránna
só, bors
olaj
A körethez:
2 pohár rizs
4 pohár víz
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
só, bors
A Finom sertéskaraj hagymaszósszal elkészítési módja:
A megtisztított hagymát felezzük meg, majd vágjuk vékony szeletekre. A karaj széleit vagdossuk be, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg majoránnával. Kevés olajon pirítsuk meg a hús mindkét oldalát és vegyük ki a serpenyőből. Ugyanebben az edényben még egy evőkanál olajon pirítsuk meg a hagymát. Öntsük hozzá a húslét és a fehérbort. Forraljuk össze és tegyük hozzá a hússzeleteket. Pároljuk puhára. A két paradicsomot vágjuk cikkekre és tálaljuk a karaj mellé. A körethez vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát, egy evőkanál vajon süssük aranysárgára. Adjuk hozzá a megmosott rizst. Keverjük pár percig, majd engedjük fel vízzel. Fedő alatt már keverés nélkül főzzük puhára. Fűszerezzük borssal, sóval, majoránnával. Kínáljunk hozzá savanyúságot vagy salátát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. ápr. 10. 17:48
A finom sertéskaraj hagymaszósszal elkészítési módja és hozzávalói.