Fehér csokis, ribizlis tallerok recept
A Fehér csokis, ribizlis tallerok hozzávalói:3 tojás,
18 dkg + 2 ek porcukor,
18 dkg sütőporos liszt,
18 dkg vaj,
12 dkg friss ribizli,
12 dkg fehér csokoládé durvára törve,
3 dl tejszín,
1 kk vaníliaeszencia,
24 friss ribizli fürt,
a díszítéshez mentalevél
A Fehér csokis, ribizlis tallerok elkészítési módja:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Két 12 darabos muffinforma mélyedéseit sütőkupakokkal kibéleljük. A tojást a 18 dkg porcukorral, a liszttel és a vajjal együtt egy nagy tálba tesszük. Elektromos habverővel 3-4 perc alatt sima, halvány krémmé keverjük. A ribizlit és a csokoládét óvatosan beleforgatjuk. A tésztát a formákba szétosztjuk. A sütőbe toljuk, és 15 percig sütjük. A süteményeket a formában 5 percig hagyjuk pihenni, majd egy rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a tejszínt, 2 evőkanál porcukrot és a vaníliát elektromos habverővel kemény habbá verjük. A tejszínhabot a tortácskákra halmozzuk, majd friss ribizli fürttel és mentalevéllel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. ápr. 30. 06:55
A fehér csokis, ribizlis tallerok elkészítési módja és hozzávalói.