Fahéjas krumplis lepény recept
A Fahéjas krumplis lepény hozzávalói:50 dkg krumpli /megfőve és összetörve/
1 kg liszt
1 teás kanálnyi só
15 dkg zsir vagy margarin
5 dkg élesztő
2 db tojás
aludttej
fahéj
cukor
A Fahéjas krumplis lepény elkészítési módja:
A tésztát a fahéj és a cukor kivételével összeállitjuk. Megkelesztjük. Majd kinyújtjuk vékonyra és megszórjuk fahéjascukorral. Végül feltekerjük mint a beiglit. És egyenlő részre osztva felszeleteljük és sütőpapiros tepsibe tesszük a tésztákat. Majd előmelegitett sütőben készre sütjük.
Nem árt egyszer kétszer átdagasztani a tésztát, mert igy foszlósabb lesz a tésztánk.
A tésztákat ne szorosan rakjuk egymáshoz, mert sütéskor összesülnek, ezért jó, ha lazán vannak a tepsiben.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cdc0a19a9c, 2010. nov. 9. 14:11
A fahéjas krumplis lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.