Magyar zsíros kifli recept
1 perc
A Magyar zsíros kifli hozzávalói:
25 dkg zsír
50 dkg liszt
1 kávés kanál só
egy evőkanálnyi porcukor
1db tojássárgája
1 evőkanálnyi um
2 dkg élesztő
fél pohárnyi langyos tej
1 cs vaniliáscukor
szilva- vagy barack lekvár.
A Magyar zsíros kifli elkészítési módja:
a hozzá valőkból kelt tésztát készitünk. csak a lekvárt és a vaniliáscukor kivételével. ha össze állitottuk a tésztát .letekarva fél órát kelesztjük. majd a sodrófával vagy a nyujtófával késfoknyi vékonyra. vágd fel kiskockákra, és mindeggyik kockára tégy egy diónyi lekvárt. sodord fel kifli akakura.rakd tepsibe és ismét pihentesd fél órát majd kend meg tojásfehérjével. lassú tüznél süsd ki. ha kisült hicsd meg vaniliás porcukorral. jó étvágyat hozzá. hidegen melegen is kiválló ez a recept 1909 ből való.
a kelesztést ne siessük el mert igy lessz szép a kiflink.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cdc0a19a9c, 2010. nov. 2. 16:29
A magyar zsíros kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.