Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fagyigépet használók segítségét kérném... fórum

Fagyigépet használók segítségét kérném... (tudásbázis)


23. 2577cdcc12 (válaszként erre: 21. - Danya)
2008. nov. 19. 08:07

Hát igen, súlyproblémám nincsen, éppen igéretet tettem a férjemnek, hogy hízok pár kilót, de nem hiszem, hogy ezt én akarnám :o)

Nem is ezért nem eszem iyleneket, hanem mert az egészséges élet mellett teszem le a foksom, abba meg a sok állati zsíradék nem fér nálam bele. Vagy csak nagyon ritkán...

Egyébként a legtöbb atkinsos nem ugra-bugrál, ezért is választja ezt, mert ezzel anélkül is le lehet fogyni, persze nem zsírból, de az nekik mindegy is...

22. danya
2008. nov. 19. 06:33
hát ahogy elnéztem a képeid, te nyugodtan ehetsz tejszint:)
21. danya
2008. nov. 19. 06:32

hát igen én is pont igy állok az atkins féle diétához, de én valójában a norbi féléhez is, akkor kalória bombát visznek be nap mint nap, hogy nem tudom elképzelni azt, hogy ennyi kalória mellett, lehet fogyni.

én inkább a csökkentett kalória mellett teszem le a voksom. amugy teljesen mindegy, igy is nehéz és ugy is. talán a sok ugra-bugra amivel a sok kalóriát ledolgozzák, de ahhoz pedig napi több óra kellene, hogy ledolgozzuk.

neked is vannak sulyproblémáid?

20. 2577cdcc12 (válaszként erre: 19. - Danya)
2008. nov. 18. 08:21
Akkor igen, de Atkins ide, vagy oda, én biztos nem vinnék be annyi állati zsíradékot, amennyit az ezt a diéták követők. Főleg azért, mert így már biztos nem megy le a zsír, lévén ha le is menne, folyamatosan pótolják :o)
19. danya (válaszként erre: 18. - 2577cdcc12)
2008. nov. 18. 05:47

ha atkins diétát csinálnák akkor pont jó lenne, mivel ott nagyon megengedett a zsiros tejszin, sosem értettem meg, hogy miért is?

amugy szerintem is finom lehet.

18. 2577cdcc12 (válaszként erre: 17. - Danya)
2008. nov. 17. 07:49
Biztos ez is jó, de ez már messze van a "lightostól" :o)
17. danya (válaszként erre: 16. - 2577cdcc12)
2008. nov. 17. 06:54

én pedig most mondtam a lányomnak, hogy tegye fel a teszveszre, mert fölösleges rakosgatni, sajnos én is olyan vagyok, hogy sok mindennek bedőlök, amugy én is itt is olvasgattam utána, senke nem irta, hogy ne vegyem meg.

én is azért gondoltaml hogy főzzek lájtos fagyit, mivel a sulyunkra figyelnünk kellene.

amugy valamikor én ugy csináltam a "fagyit", mint a madártejet és beletettem habszifonba, és kinyomtam azt hütöttem le. de a végén csak ugy ettük nagyon fincsi volt, a békebeli igazi vanilia fagyi volt igy.

de most találtam ezt:


Hozzávalók:

5 tojás sárgája édesítõszer 3 kávéskanál cukormentes vanília kivonat 1 és 1/4 csésze tejszín habbá verve 1 csésze víz


Elkészítés:

Öntsd a vizet egy turmixgépbe, add hozzá az édesítõt és a tojások sárgáját, mixeld közepes fordulaton 30 másodpercig. Forgasd bele ezt a keveréket a felvert tejszínbe, keverd össze alaposan, de vigyázz a tejszínhabra, nehogy összetörjön. Fagyaszd 2 órán keresztül.


Tanácsok:

8 db félcsészényi adagra oszd fel, így egy adat szénhidrát tartalma 2-4 gramm, az édesítőszertől függően.


ez sem lehet rossz.

16. 2577cdcc12 (válaszként erre: 15. - Danya)
2008. nov. 14. 21:04
Köszi :o) Nekem soha nincs annyi helyem a fagyasztóban... Egyébként csak azért jutott eszembe, mert most 2-3 ezerért tudtam volna a robotgépemhez megvenni a kiegészítőt...
15. danya (válaszként erre: 4. - 2577cdcc12)
2008. nov. 14. 20:50

szia:)

én is azért vettem, hogy végre büntudat nélkül fagyizhassunk, de mivel egy nap kell hozzá, hogy csináljuk fagyit öszesen kétszer sikerült, de az sem lett olyan állagu mint egy normál fagyi.

az én gépem olyan, hogy bent kell tartani a fagyasztóban (én már kitettem, mert nem fértem) vagyis azért tartottam bent, ha véletlenül este csinálnék fagyit akkor csinálhassuk. de a kedvem is elment tőle, mert nem lett olyan mint vártunk volna.

de lájtos fagyit tudsz csinálni, 1,5 tej édesitő használatával. mindent cserélj fel lájtos anyagra és kész.

több ezer fagyi receptet találsz a neten.

szerintem kár kidobnod neked is a gépre a pénzt.

14. win (válaszként erre: 13. - 2577cdcc12)
2008. nov. 12. 16:51

Huh,nem akarok nagy értekezésbe kezdeni...

...de fogok, bocs előre is! ;))


Szóval a lényeg nem a tartály (illetve az is, mert folyamatosan hidegen tartja a fagyialapot, hanem a folytonos keverés. Ezzel -ahogy fagy a hideg tartálytól az alap- akadályozza meg, hogy kristályos legyen a benne léevő folyadék. Ergo, ha 10 percenként kevergeted, az messze van a folytonostól, tehát közben lesznek részek, amik megfagynak, és már kikristályosodnak. Ezért javasolt pl. a tartályba úgy beleönteni az alapot, hogy már forog a keverőlapát.



Ha diétás fagyit akarsz, akkor azt hiszem fel kell áldoznod a fagyi ízét. A legteltebb, legselymesebb fagyikat -szerintem- csak tejszín hozzáadásával lehet elérni. A tojásnak állítólag emulgeáló, stabilizáló hatása van, elvileg kihagyható a receptekből, illetve ha sok, akkor érdemes helyettesíteni más folyadékkal.


Ha olyan fagyit akarsz készíteni, ami diétás és nem igényel fagyigépet sem, akkor granita és sorbet készítését javaslom. (Ezek ugyan nem a hagyományos értelemben vett fagyik, de fagyasztott édességek.)

Ezekbe általában nem kell tejtermék, valamint a sorbet elkészítése után egy formában (pl.püspökkenyér forma) kerül kifagyasztásra,tehát további foglakozást az összeállításon kívül nem igényel.

A granita alapvetően gyümölcs, víz, cukor, esetleg némi alkohol és citromlé hozzáadásával készül. Ezeket össze kell keverni, majd a fagyasztóba tenni, és néha átkeverni, vagy szétkaparni. Itt direkt cél a a szilánkosság, darabosság. (Ez tkp. a jégkása.)


Az általad kérdezettekre is válaszolva: a joghurtos/kefires alapú fagyik is igényelnek cukrot, nem tudom, azt mennyire szeretnéd elhagyni. Azért a cukornak nem csak édesítő szerepe van a fagyinál sem, az állag is változik, ha kihagyod. Esetleg fruktózzal lehetne helyettesíteni, ha ódzkodsz tőle.



Írok egy receptet is, ha esetleg megpróbálkozol vele:


Joghurtos gyümölcsfagyi


Hozzávalók::


45 dkg gyümölcs

10 dkg cukor (gyümölcs édességétől függően esetleg több)

1 tk citromlé

2 tk vodka, vagy cseresznyelikőr

2 doboz natúr joghurt

1 dl tejszín


A gyümölcsöt egy tálban összekeverjük a cukorral (és a vodkával), amíg a cukor elolvad. Aprítógépbe öntjük a levével együtt, hozzáadjuk a joghurtot és a citromlevet és simára pürésítjük. (Botmixerrel is lehet). A tejszínből közepesen kemény habot verünk, és azzal óvatosan összeforgatjuk, majd a fagyigépben az utasítás szerint elkészítjük.


Ezt én már elkészítettem cseresznyével, eperrel, málnával, ribizlivel, finom lett. A vodkát kihagytam belőle a fiam miatt, és a tejszínt már én tettem hozzá az eredeti recepthez, tehát anélkül ment eredetileg, csak akkor valamivel több joghurt kell bele. A tejszín nélküli változatot is elkészítettem, az is finom, és teljesen szépen kifagy a gépben, csak pont az hiányzik belőle, amit írtam: selymesség, lágyság, olvadósság. De a szép alak oltárán, tudom, áldozatokat kell hozni. ;)))


Tapasztalataim szerint a joghurt és a kefir minden további nélkül kicserélhető.

13. 2577cdcc12 (válaszként erre: 12. - Win)
2008. nov. 12. 14:04

Végre egy használó :o)

Ha ilyen lefagyasztós tartállyal csináljuk, akkor azt is ki kell venni párszor, hogy megkavargassuk? És úgy, ahogy én gondoltam, csak joghurt, gyümölcs, így is jó lesz? Vagy így nem krémes?

12. win (válaszként erre: 2. - 2577cdcc12)
2008. nov. 12. 13:50

Szia!


Elolvasva az eddig írtakat, nem is tudom, érdekel-e még a fagyikészítés. Ha igen, nekem van néhány kipróbált receptem.



Egyébként mi idén nyáron egyetlen alkalommal vettünk csak cukrászdai fagyit. Az igazi, kertünkben termett málnából, eperből, ribizliből készült fagyikkal köszönő viszonyban sincs a cukrászdai.

Valóban nagy helyet foglal a tartály, de meg lehet oldani. Az enyém egész nyáron a fagyasztóban volt, én nem adnám semmi pénzért.

Arról nem is beszélve, hogy forró nyári éjszakákon igen jó volt, hogy csak kiballagtunk a konyhába és ettük a finom, házi fagyit (nem bolti jégkrémet!), amiről tudtuk, miből van.


Ha valaki nem akar gépet venni, tartályt fagyasztgatni, akkor azt javasolják, hogy az elkészített alapot tegye a fagyasztóba, majd 10 percenként keverje át. Így nem kristályosodik ki, hanem krémesebb, egyneműbb lesz az állaga. De ezzel a módszerrel állítólag sohasem lehet elérni azt az állagot, minőséget, mint egy fagyigéppel.

11. 2577cdcc12 (válaszként erre: 10. - Pircsi24)
2008. nov. 12. 13:08
Gondolom valahogy így, de nekem fiókos a fagyasztóm, ami mindig tele van, ezért kizárt, hogy az a bazi nagy edény beleférne, hacsak nem készülök rá előre :o)
2008. nov. 12. 13:01
Lehet olyan hogy miután beletetted a cuccot a fagyasztóba időnként ki kell venni és megkevergetni úgy hogy ráteszed a robotgépedre?
9. 2577cdcc12 (válaszként erre: 8. - Pircsi24)
2008. nov. 12. 12:43
Így van, azóta már én is megtudtam :o). Csak azt nem értem, hogy az én robotgépemnek van fagyi tartozéka, és az szerintem nem hűti, de lehet, hogy az olyan, amit előre kell lehűteni, de annyi helyem úgysincs a mélyhűtőben soha :o(
2008. nov. 12. 12:37

fagyigép miközben hűti a fagylaltot folyamatosan kevergeti, ezáltal gondolom habosabb lesz


míg ha összeturmixolod és fagyasztóba teszed összeáll egy betonná



de csak gondolom hogy így lehet, nincs fagyigépem

7. 2577cdcc12 (válaszként erre: 6. - Pircsi24)
2008. nov. 12. 12:19
Köszi, ezeket megtaláltam, csak azt nem tudtam, hogy mennyire fontos hozzá a fagyigép, és miért nem elég, ha leturmixolom, és lefagyasztom...
2008. nov. 12. 10:47

pl:



Név: 0 kalóriás fagyi

Diétás jellemző: Szénhidrátszegény, Kalóriaszegény, Zsírszegény, Lisztérzékenyeknek is, Cukorbetegeknek is

Kategória: Fagylaltok

Hozzávalók: Ízlés szerint Eper, Sárga dinnye barack...stb

0,1 %-is 0.5L-es natur joghurt/tesco 100g/55kcal/

Ezerédesítő szer

Elkészítés: A GYÜMIT leturmixoljuk édesítővel, és a fagyigépben összekeverjük az alapanyagokat.

Tulajdonképpen készen is van. 10 PERC ALATT.

Tanácsok: Az interneten kb 5000 Ft-ért lehet ilyen fagyigépet venni, mindenkinek ajánlom mert sokkal jobb mint a cukrászdai 150Ft/gombócos megoldás és bűntudat nélkül lehet enni, hiszen a joghurt egészséges!!!!

Elkészítési idő: 10 perc

Kalóriatartalom: 300 kcal

Zsírtartalom: 0,1% gramm

Felvitte: Studio64, 2008-05-15, 13:48

2008. nov. 12. 10:46

itt vannak détás fagyik is, szemezgess :)



[link]

4. 2577cdcc12 (válaszként erre: 3. - Danya)
2008. nov. 11. 23:13

Köszi!

Igazából azért szerettem volna, hogy ne kelljen kocsiba ülnöm, ha diétás fagyira vágyom, de ugye nem tudom, hogy miből lehet csinálni vele...

2008. nov. 11. 19:51

szia:)


magán véleményem, de szerintem sokaké még, ilyen pénzkidobást még az életben nem csináltam, ezen az áron szédülésig lehetett volna enni a fagyi gombócokat valamelyik cukiban, mondjuk szolnokon a zagyvában, vagy pesten a váriban:)

de én rendes fagyit csinálam, ize isteni lett állaga folyós. a fagyasztóban elfoglal egy csomó helyet, ha nem tartod bent folyamatosan, akkor mikor ráéhezel akkor csak másnap tudsz enni, stb. stb. ha még nem vetted meg, akkor ne is vegyél.

2008. nov. 11. 19:25

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem azokhoz, akik használnak ilyen gépet, hogy csak tejből, vagy joghurtból is tudnak-e ezek a gépek fagyit készíteni, vagy kell-e hozzá tejszív, vagy tojássárgája, vagy valami ilyesmi sűrítő anyag.

Előre is köszi mindenkinek :o)

2008. nov. 11. 19:23
Fagyigépet használók segítségét kérném...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook