Ételallergia volna az oka pattanásaimnak? (tudásbázis)
Hát igazság szerint nem zsírosodik...3 nap után, de az normális, akkor már hajat is mosok hetente 2X, ha jól tudom az a "megengedett" - hizásra meg abszolut nem vagyok hajlamos...sőt...
Viszont a bal mellkasomban van egy duzzanat már vagy 6 éve, az orvosok szerint hormonális, voltam mindenféle vizsgálaton, azt mondták majd elmúlik, hát már 6 éve is múlik....
Szia?
A hajad nem zsírosodik,hullik?Nem vagy hízásra hajlamos?Ha ebből valamelyik igen,akkor hormonális oka is lehet.
A bőrgyógyász beutalhat allergia vizsgálatra,a Tb támogatja ingyenes.De hormonális vérvétel sem lenne hülyeség,mert a férfihormonokra is érzékeny lehetsz.
Hát nálam ételallgergia címén a tejfélék, pontosabban fehérje és a mogyoró/dó lehet...ez utóbbit elég ritkán eszem, általában csak süteményben, ha tartalmaz...viszont pl. 100%-os rostos narancs is tartalmazza...
Hát a fehérje meg...a húsokon kívűl tejet nem iszom, viszont most is mint minden hétvégén volt valami tejszínes torta/süti...nagyon finom, csak 1 szelet ettem belőle naponta...szal óvatos vagyok...
De nem tudom...
Ha csak a pattanás a tünet, nem valószínű, hogy allergia!
Az olajos magvak tesznek ilyet és a cukros ételek is.
A cink tartalmú ételek sokat segítenek.
Ráadásul a férfi hormonok is okozzák!
Kialakulhat felnőtt korban is. Én így jártam. Nemtudtam mihez kötni a ragyákat az arcomon és a hasmenést sem. Mert hiába figyeltem magam, nemjöttem rá, hogy mi okozza. Egyszer feldagadt a szám a kivitől, azóta azt sem eszek. A lényeg: elmentem egy biorezonanciás vizsgálatra és kiderült, hogy tojás allergiám van. :( A kivire nem vagyok allergiás, az keresztallergia volt.
28 éves vagyok és soha nem voltam allergiás semmire, a penicillin-en kívül.
Az az igazság, hogy már 2-3 éve gyanakszom az ételekre, és volt hogy nem ettem valamiből, akkor szép volt, aztán amikor meg ettem, szarabb lett a bőröm állapota...de soha nem volt 100%
Amúgy ez az allergia működhet úgy, hogy 20éves koromban alakul ki?
További ajánlott fórumok:
- Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt-
- Csecsemőkori ételallergia
- Akiknek ételallergiás a gyerekük
- A hát és mellkas pattanásai
- Kisfiam tiszta pötty - ételallergia?!
- Hogy lehet kitartóan diétázni ha ételallergiám van? Csak mozgással lehet fogyni?