Akiknek ételallergiás a gyerekük (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem 1 éves a fiam, és borzasztóan érdekelne, hogy nálatok van-e összefüggés a tejfogyasztás bevezetése, és az allergia között!
Leginkább az érdekelne, hogy azért lett-e allergiás a kicsi, mert korán kapott tejet-tejterméket!?
Manapság mindenhol azt hallani, hogy azért lesz valaki tejallergiás, mert korán kap tejet, és nem szabad kapniuk két éves kor előtt.
Én ezt elég drasztikus felfogásnak tartom, bár bevallom, a fiam még ne ivott egy-két korty tejnél többet, tejtermékeket viszont eszik.
Köszi a választ!
Sziasztok! Ismét itt...
Újra elkezdtem adni a lányomnak a sinlacot, pedig nem nagyon szereti...Azt mondta a doki hogy ezzel hízni fog!
most nézem,ugyanazt kérdeztem mint az előttem szóló :) mikor elkezdtem a kérdést írni még nem láttam azt a bejegyzést :)
drukkolok hogy kiderüljön mi a baj. a kisfiamnál is van olyan hogy eredeti formában látok viszont dolgokat (pl kukorica),de ez normális,az ami nálatok van szerintem már nem az :( ha ezzel a dokival nem jutsz semmire,én megmutatnám másnak is.
Sziasztok!
Nekem is allergiás volt a kislányom most 11 hónaposak vagyunk. Születése óta fenn áll. Lehet összefggés a kettő közööt nekünk a tejllergia refluxot hozott elö. Ezért enni sem szeretett, álmában etetem 5 hónapos koráig. Mára már ugy nézz ki kinöttük de nem igazán hizik az egyetlenem 7,5 kg 76cm és 3600gr-al született.Állandóan mozog, enni is ugy eszik hogy szaladok utánna. Mára már jó az étvágya speciális hizlaló tápszert kapunk. AMugy meg eszik mindent, csak nem mindent bir a mai napig sem. A kenyér ésa a töményebb kaját egyszerüen át fut rajta, nem szivódik fel neki, ezért egyemmmeg hiába eszik nem iagzán hizik. Dea lényeg egészséges figyelmes és nagyon mozgékony baba. Már beletörödtem hogy mindenhol pufók gyerekeket látok és tom hogy az én lányom sose lesz olyan, és az én lánykámnak akkora combikája van mint a többi hasonló korú babáknak a karja. De én igy szeretem. Ő ilyen és kész!
Nasit csak uzsi után kap máskor nem, uzsi meg vacsi között van jó pár óra, mindig jól szokott enni.
Minden étkezésre normál mennyiségű kaját eszik, szerintem néha sokat is, ezért nem értem tényleg ezt a súlygyarapodás dolgot...De majd kiderül!
Nálunk úgy volt hogy először a túró csapta ki, akkor rögtön másnap ekcémás lett tőle. Aztán hosszú ideig mellőztük a tejterméket csak HA tápot kapott az nem hozta ki, de a súlya továbbra sem gyarapodott normálisan. Aztán mostanában jött ki újra mikor junior tejitalt kapott egyszer aztán egy túrókrémtől még egyszer.
Ennek kb 2 hónapja azóta tejmentesen étkeztünk, és nagyon minimálisan de megjelent az ekcéma...lehet nem mindent tartottam be egész pontosan.
Majd kiderül most a továbbiakban, bár nem hinném hogy a jelenleginél (havi 30 dkg-nál) többet hízna...
szerintem csak arra gondolt hogy nehogy ezek miatt ne egye meg a rendes ételt,eltelíti és nem fog normálisan ebédelni utána stb.de gondolom nem kérdezte hogy a nasi ellenére eszik -e rendesen főétkezésekkor :)
Cooltim-nem igaza van,lehet nem is ez a probléma nálatok.Nem megfelelő súlygyarapodás és egy kis ekcéma...ezer dolog lehet...
A vérvizsgálat meg elég megbízhatatlan ilyen kis gyerekeknél.Nálunk a tojást rögtön kimutatta,a tejet pedig egyáltalán nem! A dokik is csak néztek..mert hát elég egyértelmű,és látványosabbak is a tünetei mint a tojásnak...szakorvosi vélemény alapján tejallergiás,vizsgálat alapján nem :) pedig 100% hogy az :)
Az en lanyom hasonlo sulyu es magassagu volt ennyi idosen. 80 cm es 9300 gr. Nalunk emiatt nem merult fel az etelallergia. Gyerekorvosunk szerint iszonyu mozgekony, izgaga es ennyi. Nem is eszik tul sokat. Most 2 es fel eves, 90 cm es 12.3 kg. Egesz nap mozog, ugral, turelme sincs az eveshez sokszor.
Nem azt akarom allitani, h nalatok sincs szo allergiarol, csak ez vervetel es mas vizsgalat elvegzese nelkul szerintem csak felteves. De majd kiderul egy honap mulva - ahogy irtad is. Sok sikert!
Tudom hogy nem a nasiktól kell hízni, ez számomra is fura volt hogy ne egyen kukit meg kölesgolyót, mert semmi szénhidráttartalma nincs... ???
Nálunk 19 hósan úgy áll a helyzet hogy 80 cm és 8690 g. Jó ő lány, de neki is többnek kellene lenni már súlyban. A korabeliek mind 10 kg-sak vagy afölöttiek.
Nálunk is ezeket szereti, de a doki finoman letiltott róla, mondván hogy ettől nem hízik a gyerek...
Valami olyan kellene amitől hízik is :)
Persze nálunk is így lesz, azt fogja enni amit mi is, tehát mindannyiunkra így főznék!
hú,hát nem tudom..semmi különleges nincs abban amit főzünk,mi is azt esszük amit a gyerek,nem főzünk többfélét.
nasi: kölesgolyót szereti,babakekszet nagyritkán,gesztenyepürét,buláta,kukoricapehely csak úgy simán elrágcsálva,de inkább a gyümölcsöket szereti.
vérvételes,terheléses most január elején
igazából semmi újat nem mondtak,a tejet már pár hetesen észrevettem rajta,azóta tejmentes diétán van (vagyis először én voltam azon amíg szoptattam,ő csak anyatejet kapott).A tojás most derült ki,de mivel óvatosságból alapból csak 1,5 évesen kezdtem el adni,így nem okozott semmi komolyat.tartjuk továbbra is ami eddig volt :)
További ajánlott fórumok:
- Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt-
- Csecsemőkori ételallergia
- Kisfiam tiszta pötty - ételallergia?!
- Hogy lehet kitartóan diétázni ha ételallergiám van? Csak mozgással lehet fogyni?
- 6 éves kisfiam súllyos ételallergiában szenved.Milyen ellátásokra vagyunk jogosultak?Emelt családi pótlék, méltányossági gyes?
- Ki lehet nőni az ételallergiát?