Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt- (tudásbázis)
hát ha az én mosógépembe marhagyomor kerülne, az életben nem tenném be többet a csipkebugyijaimat :o)
na persze régen minden más volt, tudom. :)
én a szagot soha nem éreztem, mert ex anyósom mindig kint alaposan kimosta. Meg ne kérdezd, h hogy, és mivel, mert gőzöm nincs róla! Csak azt tudom, h amikor a családban volt marha vágás, akkor a bendőt megtartották, azt anyósom kitakarította alaposan,( arra emléxek, h azt a régi fajta Hajdó forgótárcsás mosógépet is használta hozzá), az élettársa meg csülökkel megfőzte. Semmi mellékíze, kellemetlen szaga nem volt soha! Ha büdös lett volna, bizos, h még az ebédlőből is kimegyek, mikor eszik....
Apám is nagyon szereti, de nálunk soha nem készül, mert anyu se és én se esszük. Apám mesélt olyan pacalokról, amik büdösek voltak. De ezek amolyan főútvonalak szélén lévő éttermek repertoárját bővítették...
no, akkor segítés képpen én írok még annyit neki, h azt tudom, h ilyen jellegű betegek szoktak pld. zsiradék nélküli rántást csinálni levesekhez, főzelékekhez. De lehet habarással is főzni, nem kell, h olajos rántás legyen feltétlenül a sűrítő. Sütéshez lehet használni állati zsírokat, stb.
De egy dietetikus többet tudna segíteni.
pacalt én csak akkor ettem meg, ha az exem anyjának az élettársa főzte. Sajna csak néhányszor volt alkalmam rá, mert én se voltam soha kibékülve a marha bendővel, de egyszer az egész családot összeröffentették, egy ilyen pacal főzésre. Megadták a módját, bogrács, stb. Annyira jóízűen ette mindenki, h megkívántam, és megkóstoltam. Nagyon jó volt! Kifejezetten finom! Utána még 1-2 alkalom volt, amikor ettem náluk, de sajnos a szakács mester meghalt, mi + szétmentünk....
Szóval a pacal is nagyon finom tud lenni, ha jól van elkészítve. Na meg nálam számít sz is ebben a kérdésben, h megbízok-e abban, aki tisztítja, és aki főzi....
a spenót???
a spenót az nálam a függés kategória. szépen vajon megpirít, bele 2 fej fokhagyma. aztán egy kis ricotta belekever, aztán rá a pirított szalonna.. hibátlan!!! nálam heti egyszer minimum van spenót.
csak a leszárazás, az valami idegőrlő, de a mirelit az borzalom, inkább szárazok.
na, az nekem is megy :D Hiába na, finnyásnak születtem... És, már sokmindent megeszek, amit gyerekként nem! De még mindig van, ami nem megy.
Gyerekkori nagy kedvenc reggelire: vajas sóskifli, kakaóval! Hmmmmm.......... De finom is Istenem! De kizárólag csak vajjal! Margarinnal tutira meg nem enném! És még sok ilyen van!
henger formában van, én a tescoban veszem.
kék-sima, piros feliratos sózott.
További ajánlott fórumok:
- Földrajzi nevek, amelyek személynevet is tartalmaznak /BUDApest, SzentENDRE stb/
- Szavak, melyek "let"-tet tartalmaznak
- Tudtad, hogy minden hányás tartalmaz répát és nokedlit?
- Szavad tartalmazzon -bárhol- "ágy"-at
- Mindegy hol, elöl, középen, hátul, de szavad tartalmazzon egy "kar"-t
- "m""é""h"-szavad tartalmazza e három betűt, egymás mellett vagy egymástól távol./pl:poszméh, MegÉlHetés/