Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt- fórum

Mit ehet az, akinek ki kell zárnia a növényi eredetű olajokat, az azokat tartalmazó ételeket? Mindenben van:S - ételallergia miatt- (tudásbázis)


1 2 3
2010. júl. 13. 11:53
Szia! Nem is baj, ha elhagyod a növényi eredetű olajakat, margarint, mert az emberi szervezetnek sem való. Eredetileg a margarinnal anno pulykákat etettek, csak egy idő után kimúltak, és rájuk maradt a sok felesleges margarin. Elkezdték hidrogenizálni, tehát szilárabbá tenni és így tették ki a boltok polcaira, hogy az ember ezeket egye. Igazábol kb. annyira egészséges, mintha nejlonzacskót kennél a kenyérre. Tele van omega 6-al, ami nagyon nem tesz jót az ember érrendszerének. Szívbarát margarin ide vagy oda, az sem egészséges. A növényi eredetű zsiradékok annyira nagy molekulájúak, hogy nem bírnak a sejtekhez eljutni és hasznosulni. Az állati zsiradék sokkal egészségesebb, azzal kellene megpróbálnod sütni-főzni. Zsír és vaj sokkal egészségesebb.
66. Berbooo (válaszként erre: 64. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 22:26
azz oo ha rá gondolok, én meg káposztán élek hogy lefoggyak, na csajok ennyit a ficsi hurkárol
2010. júl. 12. 22:24
hívd meg a rokonokat hívd fel az usát... :D
64. 07c4794583 (válaszként erre: 62. - Berbooo)
2010. júl. 12. 22:24
fincsi, mi? :D
63. 07c4794583 (válaszként erre: 61. - Hte23)
2010. júl. 12. 22:23
izé, ilyen vicc volt, tudod...
62. Berbooo (válaszként erre: 60. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 22:23
ismerem , és ez van :D a magyar ember aztalán legalább évente 1 x sonka, hurka és szalonna :D
61. hte23 (válaszként erre: 59. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 22:17
Azt a mosógépeket direkt arra használták.
60. 07c4794583 (válaszként erre: 58. - Berbooo)
2010. júl. 12. 22:13
Ismered a Belgának a Hús, hús, hús című számát? :)
59. 07c4794583 (válaszként erre: 57. - C1e9612cd3)
2010. júl. 12. 22:12

hát ha az én mosógépembe marhagyomor kerülne, az életben nem tenném be többet a csipkebugyijaimat :o)


na persze régen minden más volt, tudom. :)

2010. júl. 12. 22:12
pacal pörköltöt, babgulyással és saslikkal, reggelirae csak töpörtyű
57. c1e9612cd3 (válaszként erre: 55. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 22:07

én a szagot soha nem éreztem, mert ex anyósom mindig kint alaposan kimosta. Meg ne kérdezd, h hogy, és mivel, mert gőzöm nincs róla! Csak azt tudom, h amikor a családban volt marha vágás, akkor a bendőt megtartották, azt anyósom kitakarította alaposan,( arra emléxek, h azt a régi fajta Hajdó forgótárcsás mosógépet is használta hozzá), az élettársa meg csülökkel megfőzte. Semmi mellékíze, kellemetlen szaga nem volt soha! Ha büdös lett volna, bizos, h még az ebédlőből is kimegyek, mikor eszik....

Apám is nagyon szereti, de nálunk soha nem készül, mert anyu se és én se esszük. Apám mesélt olyan pacalokról, amik büdösek voltak. De ezek amolyan főútvonalak szélén lévő éttermek repertoárját bővítették...

56. c1e9612cd3 (válaszként erre: 51. - Zebracsikó)
2010. júl. 12. 22:02

no, akkor segítés képpen én írok még annyit neki, h azt tudom, h ilyen jellegű betegek szoktak pld. zsiradék nélküli rántást csinálni levesekhez, főzelékekhez. De lehet habarással is főzni, nem kell, h olajos rántás legyen feltétlenül a sűrítő. Sütéshez lehet használni állati zsírokat, stb.

De egy dietetikus többet tudna segíteni.

55. 07c4794583 (válaszként erre: 54. - C1e9612cd3)
2010. júl. 12. 22:01
anyámék is mindig olyan jóízűen ették, de az a szag...
54. c1e9612cd3 (válaszként erre: 48. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 21:59

pacalt én csak akkor ettem meg, ha az exem anyjának az élettársa főzte. Sajna csak néhányszor volt alkalmam rá, mert én se voltam soha kibékülve a marha bendővel, de egyszer az egész családot összeröffentették, egy ilyen pacal főzésre. Megadták a módját, bogrács, stb. Annyira jóízűen ette mindenki, h megkívántam, és megkóstoltam. Nagyon jó volt! Kifejezetten finom! Utána még 1-2 alkalom volt, amikor ettem náluk, de sajnos a szakács mester meghalt, mi + szétmentünk....

Szóval a pacal is nagyon finom tud lenni, ha jól van elkészítve. Na meg nálam számít sz is ebben a kérdésben, h megbízok-e abban, aki tisztítja, és aki főzi....

53. 07c4794583 (válaszként erre: 51. - Zebracsikó)
2010. júl. 12. 21:56
vissza se dugta az orrát.
52. 07c4794583 (válaszként erre: 50. - Zebracsikó)
2010. júl. 12. 21:55

a spenót???

a spenót az nálam a függés kategória. szépen vajon megpirít, bele 2 fej fokhagyma. aztán egy kis ricotta belekever, aztán rá a pirított szalonna.. hibátlan!!! nálam heti egyszer minimum van spenót.


csak a leszárazás, az valami idegőrlő, de a mirelit az borzalom, inkább szárazok.

2010. júl. 12. 21:55
szegény fórum-kérdezőnek sokat segítettünk :)))))))
50. zebracsikó (válaszként erre: 48. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 21:54
ugyanez a kettő, kiegészíteném spenóttal még.
49. 07c4794583 (válaszként erre: 47. - C1e9612cd3)
2010. júl. 12. 21:53
az a dobozos-poharas zsír az nem szimpi, de amit rendesen leolvaszt az ember a szalonnáról.. mmm nyamm.
48. 07c4794583 (válaszként erre: 43. - C1e9612cd3)
2010. júl. 12. 21:52
amivel nem sikerül egyszerűen megbarátkoznom, az a pacal és az édeskömény, minden mást megeszek (ha nem ilyen gyári izé, mint a margarin), de ami késik, nem múlik :) lehetek még pacalfőző császár egyszer :)
47. c1e9612cd3 (válaszként erre: 41. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 21:52
:D a zzírral meg az a bajom, hogy aztr csak zsíroskenyér formájában eszem meg.... De úgy imádom! Valami nagyon félre van nálam kötve :)))))) Anyám kirohan attól a világból, hogy a zsíros kenyeret mennyire szeretem. Viszont főzéshez meg nem.... Csak a sertés oldalast szoktam abban sütni. Utána meg jöhet a jó kis sültzsíros kenyér! :))))
46. globus (válaszként erre: 42. - Zebracsikó)
2010. júl. 12. 21:51
Majd megnézem, ha arra járok, sajna Tesco nem esik útba sosem, ISP-ban tuti, hogy nincs. Éppen ma néztem végig a kínálatot, amikor konstatáltam, hogy véget ért az ír vaj akció.
45. 07c4794583 (válaszként erre: 44. - Zebracsikó)
2010. júl. 12. 21:51
jó is az.. az legalább rendes állatból van, nem szappanból. :)
44. zebracsikó (válaszként erre: 41. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 21:50
nálam majdnem minden szalonnakockákkal kezdődik :)))
43. c1e9612cd3 (válaszként erre: 36. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 21:50

na, az nekem is megy :D Hiába na, finnyásnak születtem... És, már sokmindent megeszek, amit gyerekként nem! De még mindig van, ami nem megy.

Gyerekkori nagy kedvenc reggelire: vajas sóskifli, kakaóval! Hmmmmm.......... De finom is Istenem! De kizárólag csak vajjal! Margarinnal tutira meg nem enném! És még sok ilyen van!

42. zebracsikó (válaszként erre: 40. - Globus)
2010. júl. 12. 21:50

henger formában van, én a tescoban veszem.

kék-sima, piros feliratos sózott.

41. 07c4794583 (válaszként erre: 38. - C1e9612cd3)
2010. júl. 12. 21:49
na én pont ezekre nyomatom a jó kis szalonnazsírt :) úgyse eszem sok húst, ennyi disznóság belefér.
40. globus (válaszként erre: 39. - Zebracsikó)
2010. júl. 12. 21:49
Nem, ezt még nem láttam. Az írből feltankoltam a hűtőt pár hétre :)
39. zebracsikó (válaszként erre: 35. - Globus)
2010. júl. 12. 21:48
mostanában gyakran veszek Polders-t, ismered?
38. c1e9612cd3 (válaszként erre: 34. - 07c4794583)
2010. júl. 12. 21:47
jajj, én nem így főzök vele! :) Csak max. rakott krumpli, és hasonlók tetejére, a tejföl alá rakok néhány kupacot, hogy a sütőben jól összedolgozza az ízeket, és szaftos legyen tőle a kaja. Nem szeretem, ha száraz az ilyesmi, ha pedig vizet teszek alá, attól olyan se ízű... Így nálam bevált a margarin erre a célra!
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook