Hogy lehet kitartóan diétázni ha ételallergiám van? Csak mozgással lehet fogyni? (beszélgetős fórum)
Azt gondolom, te is kipróbálhatod szegabi ajánlatát.
A szervezetben érdemes nagytakarítást tartani és a túlsúlyt leadni.
Fontos lenne a vitamin és ásványi anyagok fogyasztása, mert sok antiallergén - antihisztamin.
Főleg a sok C vitamin, Ca-Mg.
A javulás elég lassú, de nekem bevált eddig.
Így az immunrendszer is megerősödik.
hasznosságok:
Köszönöm, ez tetszik!
Eddig homeopátiát használtam, de kipróbálnám ezt a teát.
Megtaláltam a honlapját és át is tanulmányozom még.
Nálunk az a gond, hogy a pollenre sok kipufogógáz rátapad :(
Nekem a pollen allergia elmúlt teljesen. Kevés húst, fehérjét ettem egy ideig. Csökkenti a gyulladásra való hajlamot.
Étrendkiegészítőket használtam.
A parlagfű még le tud győzni időnként :(
ezt pont kérdeztem a dietetikustól.Nem szedek semmit.
tej,tojás,szója,alma.meg egy csomó pollen.
Szedsz étrendkiegészítőket?
Allergia ellenes a C vitamin, kálcium stb. Ha ezek hiányoznak, pótolni kell.
Mire vagy allergiás?
igazából amikor rátaláltam a vércsoport diétára néhány éve,már akkor azokat a dolgokat szerettem enni ami a vércsoportomhoz való.Ez biztos valami megérzés féle.
Nagyon megnehezíti a mindennapi kajlásomat ez a fránya allergia.Bízom benne,hogy a dietetikus receptjei bevállnak.
Az ún. ételallergia legtöbbször intolerancia - mindenki más ételeket tud jól megemészteni.
Nekem a vércsoport szerinti diéta vált be.
Kerülöm a félkész ételeket, felvágottakat, mert adalékanyagok vannak benne.
Az "A", "AB" pl.hízik a tejtől, vörös hústól
A paleolit táplálkozás is lehet jó.
Nem csak mozgással lehet fogyni, hanem a megfelelő ételek fogyasztásával is és a mérték nem a vödör :DD
Aki ezekre a pollenekre érzékeny, nem árt, ha kerüli az alábbi ételek, fűszerek túlzott fogyasztását.
Parlagfű: görögdinnye, sárgadinnye, paradicsom, uborka
Fekete üröm: kömény, csilibors, paprika, paradicsom, sárgarépa, petrezselyem, burgonya, koriander, kapor, articsóka, kamilla, tátika, napraforgó, krizantém, kivi, ánizs, árnyika, dinnye, uborka, mangó, szerecsendió, bors, mustármag, borsmenta, bazsalikom, majoránna, oregáno, zeller
Nyírfa: mogyoró, mandula, alma, cseresznye, sárgabarack, körte, szilva, meggy, ôszibarack, burgonya, kiwi, avokádó
Füvek: paradicsom, rozs, búza, szója, földimogyoró, bab, borsó, tamarin, szentjánoskenyér
Ki a dietetikus?
„A dietetikus olyan élelmezési és táplálkozási szakember, aki a táplálkozástudomány eredményeit alkalmazza a betegek és egészségesek élelmezése, valamint a prevenció (megelőzés) területén.”
Lefordítva ez azt jelenti, hogy a dietetikus segít a betegeknek a betegségüknek megfelelő diéta kialakításában, az egészségeseknek egészségük megőrzésében, sportolóknak pedig a teljesítmény fokozásában.
A dietetikus által adott tanácsok, javaslatok tudományos eredményeken alapulnak, nem pedig a szomszédtól, ismerős ismerősétől vagy egyéb nem hiteles forrásból.
A dietetikus a tanácsadáson túl, nyomon követi a beteg diétájának alakulását, segít a felmerülő diétával kapcsolatos problémák megoldásában.
A dietetikus nem orvos és nem „diétás nővér”. Nem szúr, vág, darabol.
Forrás: [link]
Hát figyeljél ide:nincs dietetikusod?
Amúgy meg tartsd az allergia diétad és ugyanúgy,mint más fogyókúrázó:egyél kevesebbet,mozogj többet.
Szia! Nekem tejfehérje allergiám van, de szerintem ez nem jelent akadályt a diétára.
Ha mindenáron követni szeretnél valami irányt, akkor próbálkozz olyanokkal, amik eleve kihagyják a tejtermékeket: pl.: paleo.
A tejet egyébként lehet pótolni, én spec. rizstejet iszom helyette.
A legtöbbet amúgy is akkor éred el, ha sok zöldséget, gyümölcsöt és fehérjét fogyasztasz és minimális szénhidrátot.
mi az összefüggés?
mire vagy allergiás?
További ajánlott fórumok:
- Fogyjunk együtt mozgással és helyes táplálkozással!
- 3 hónapos kihívás, kalóriadeficittel és mozgással
- Fél év alatt 20 kg minusz! Lehetséges diétával és mozgással?
- Zsírbontó keménymag - 90 nap mozgással és diétával július 18-tól. Ki akar velem tartani?
- Küzd velem valaki mától? Mozgással és odafigyeléssel együtt menni fog! :)
- 10-20 kg-t KITARTÓAN leadni próbáló, elszánt diétázók csoportja