Esküvői ruha szokás mit illik s mit nem... (beszélgetés)
nem emlékszem hogy irtad-e,voltál már menyasszony?
én igen
Sziasztok!
Mi is jövőre tervezzük az esküvőt, de hétköznapit és csak a két tanú, mi és az anyakönyvvezető lesz ott! Sajnos még nem tudjuk, hogy milyen ruhám legyen! Én szeretnék menyasszonyi habos-babosat, de most arra az egy-két órára fizessek annyit? Ugyanis nem látja úgymond senki sem! Szerintetek, ha veszek egy fehér ruhát és egy kis csokrot csináltatunk az úgy jó? És ha netalántán csinálunk is képeket, akkor is fehér ruhában vagyok! Nem??
vehetsz fel hófehér ruhát is
csak nw legyen akkor habos babos, csak egy a vonalú
kicsit egyszerűbb formát válassz
nekem is voltak ilyen menyaszzonyaim
A templomi esküvőnél - amennyiben nagyobb a dekoltázs vagy felsőrész nélküli, illik stólát tenni föl vagy kippet. Ez természetesen vonatkozik a násznéphez tartozó hölgyekre is - sajnos sokan fütyülnek erre.
(Tavaly az Ernyei Bélának a kalocsai székesegyházban volt az esküvője. Az érsek nem engedte be az arát addig, amíg nem kerített valamit a vállára, mert szinte félmeztelenül vonult volna be!)
A templomi,nagyon szép ha menyasszonyi ruhában vagy....ha esetleg ez mellett döntesz....ak a bográcsozás előtt cseréld át....mert oda azért nem illik:)...Mondjuk a kosztümben se érezném jól magam bográcsozás közben!
Ez inkább pénztárca függő....Ha szándékoztok fotókat is készíteni,vagy fotóst hívni...ak emlékezetes a fehér ruha!
Mi a keresztelők miatt tartottuk később a templomit...2 tanú és kosztüm.....hisz már a lagziban és a polgárin, voltam fehérben:)
szia!
Csak velemenyt tudok irni, nem tapasztalat, de en biztos forditva csinaltam volna, a templomira lett volna feher ruha s nagy "dinom-danom", de forditott esetben ha mar voltal feher ruhas menyasszony akkor mar ciki megegyszer a feher ruha es felesleges penzkoltes is, foleg ha csak egy bogracsozas lesz. Erdekes lenne bevonulnal a kertbe a feher menyasszonyi ruhaba a bogracs melle.:))
Az en velemenyem hogy egy vilagos kosztum s kesz!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy mit illik ilyenkor felvenni,ugyan si a polgárink már meg volt lassan 3 éve,s tervezzük a templomit,de úgyan úgy lehet fehér ruhám mint amikor a polgári volt vagy ilyenkor már kosztümös a jó?
Nem lesz utána lagzi max egy bográcsozás a kertben,tehát már nem lenne olyan nagy dínom dánom mint akkor :-)
Köszi a választ aki már járt hasonló cipőben :-)
További ajánlott fórumok:
- Esküvői szertartásra milyen ajándék illik?
- Az esküvői vacsin mi a szokás, a vőlegény és menyasszony mellett ki ül? (Szülők vagy tanúk...vagy?)
- Polgári esküvői meghívás esetén illik a kollégának ajándékot vinni?
- A szertartásokat nekem illik fizetni, ha esküvői tanú leszek?
- Mennyi pénzt illik mostanság esküvői ajándékként adni?(ketten megyünk)
- Esküvői tanúként illik vennem ajándékot az ifjú párnak?