Az esküvői vacsin mi a szokás, a vőlegény és menyasszony mellett ki ül? (Szülők vagy tanúk...vagy?) (tudásbázis)
Nálunk úgy szokás, hogy a keresztszülők a tanúk és nekik kellene a menyasszony/vőlegény mellett ülni, majd úgy a szülők, stb.
Bérmaszülőkről én még nem hallottam... mármint hogy ők ülnének ott.
Hát, most már eldöntött tény, h a tanúk ülnek mellettünk. Már megvan az ültetési rend :) Megesszük a vacsit, utána meg úgyis mindenki össze-vissza fog ülni, ahol éppen beszélget :)
De köszi a válaszokat!
Most voltam hétvégén egy esküvői vacsorán. Itt ilyen volt az ülésrend.
Az ifjú pár középen.
Mellettük a tanuja
Azok mellett az örömszülők
nálunk az a szokás h a pár mellett két oldalt a tanúk (2-2 fő) utána pedig a szülők
így 10fős a főasztal:
örömszülők;menyasszony tanúi; menyasszony;vőlegény;vőlegény tanúi; örömszülők
szia!
Nekünk júliusban lesz az esküvőnk, nálunk a tanúk és az örömszülők ülnek majd az asztalunknál.
Szülők, tanúk. A szülők ellentétesen. A mennyasszony mellett a vőlegényé és így fordítva.
Plusz a tanúk, és esetleg a tesók.
A babona szerint viszont nem lehet páratlan számmal ott ülni, mert az balszerencsét hozz. :)
szia!
nálunk a két tanu ült
az én oldalamon az én tanum, a férjemén az ő tanuja
További ajánlott fórumok:
- Alekosz menyasszonyt keres:)
- Mit tennétek, ha férjetek a valamikori menyasszonyának irogatna az egyik portálon?
- Megoldható szerintetek, hogy esküvői frizura+smink készítésre már eleve a menyasszonyi ruhámban menjek a fodrászhoz?
- Mi a teendő abban az esetben ha a menyasszony katolikus, a vőlegény pedig nincsen megkeresztelkedve sem és katolikus esküvőt szeretnénk?
- Hogyan készítenétek esküvői borkétát a vőlegénynek?
- Mit vegyünk nászajándékba? - A vőlegény 63 éves, a menyasszony 58.