Epres-joghurtos torta recept
Az Epres-joghurtos torta hozzávalói:15 dkg liszt
7 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 dl tejföl
1 kk. szódabikarbóna
1 zselatin
2 natúr joghurt
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
2 dl tej
1 habpor
eper
Az Epres-joghurtos torta elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, és nyújts belőle egy körlapot. Kapcsos tortaformába tett sütőpapírral kibélelve süsd meg, szabadítsd meg a sütőpapírtól, majd erre simítsd rá az időközben elkészített tölteléket. 1 csomag zselatint 2 dl vízzel felfőzünk, és hűlni hagyjuk. (langyosan folyósan kell felhasználni) 2 pohár joghurtot 15 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral összekeverek. 2 dl tejjel a port tejszínhabbá verem és az összes hozzávalót elkeverem. Az ízlés szerinti felaprított gyümölcsöt belekevem a joghurtos masszába és a formába visszahelyezett piskóta tetejére öntöm. A hűtőben kb. 1-2 óra alatt dermed meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2011. jún. 19. 08:24
Az epres-joghurtos torta elkészítési módja és hozzávalói.