Epres gyümölcs krémest szeretnék csinálni, a krémet hogy csináljam? Mert az nem 'sima' puding....... (tudásbázis)
Piskóta nélkül krémként használhatod, ha csak a gyümölcs levét rakod a joghurtba.
Fél liter joghurt,1 dl tejszin, diónyi vaj, édesítőszer,összetört földieper, vagy málna, barack.Ezt meglangyosítom, bele 3 ek vízben felfőzött zselatin.Egy edény alját tördelt baba piskótával kirakom, és ráöntöm a langyos masszát. A piskóta feljön a tetejére, kevergertni kell.Hűtöbe kerül.Tetejét félbevágott eperrel kirakom, rá gyümölcskocsonya kerül. Egy pár óra dermedés, és szeletelhető. Saját készítésű joghurtból készítem.
Tanácsok: Kép van róla a naplómba, és a webalbumomba, itt.
Köszöönm, megcsináltam és pont ilyenre gondoltam!
meg is kaptam érte a bókökat, - heéyetted is :)-
Köszönöm
Eperkrém :
25 dkg túró
15 dkg porcukor
1 citrom leve
1 csomag vaníliás cukor
1 csapott evőkanál zselatin a citromlében feloldva
3.5 dl felvert tejszin
25 dkg eper, apró darabokban, de lehet turmixolva is
a tejszínt utoljára kell belekeverni fakanállal
nagyon egyszrű, gyorsan kész és nagggyon fincsi:)
nézd ezt találtam, nem tudom pontosan milyet keresel, de ha esetleg írnál róla vmit :))
Epres gyümölcskrémes
Hozzávalók:
0,5 kg eper
Piskóta:
10 tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
1 evőkanál sütőpor
Krém:
1 l tej
6 púpos evőkanál liszt
10 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál zselatin
6 tojás
6 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Először a piskótát készítjük el. Ehhez a lisztben eldolgozzuk a sütőport. A 10 tojás sárgáját robotgéppel elkeverjük a cukorral, majd a felvert tojásfehérjét is fakanállal hozzákeverjük. Apránként, finoman belekeverjük a lisztet is. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt alacsony lángon készre sütjük.
A krém hozzávalóit – a tojásfehérjék és a zselatin kivételével – kevés tejben összekeverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük az előbb kikevert masszát. Ismét visszatesszük a tűzre, és állandó keverés közben felforraljuk ismét. A tűzről levéve belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját és ismét forrásig főzzük állandó kevergetés közben. A tűzről levéve apránként, továbbra is állandóan kevergetve beleszórjuk a zselatint.
A piskótára rátesszük a gyümölcsöt, majd ráöntjük az előző masszát. Egy éjszakán át hűtjük.
További ajánlott fórumok:
- 21 hónapos kisfiam beteg. Kaptunk gyógyszert, de nem tudom vele bevetetni hogyan csináljam?
- Hogyan éljem túl? Hogy vészeljem át a napokat? Hogy csináljam?
- Spenótot szeretnék ma készíteni. A zsemle és a tojás nem fog összecsomósodni? Hogy csináljam, hogy ne legyen túl folyós?
- Csokis perecre szeretnék házilag csokimázat csinálni, de cukor nélkül. Hogy csináljam?
- Hogyan tudok friss gyümölcsből(alma, banán stb.)chipset csinálni?
- Régi tollpárnából szeretnék csinálni kisebbet! Érdemes? Hogy csináljam?