Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Epres gyümölcs krémest szeretnék csinálni, a krémet hogy csináljam? Mert az nem 'sima' puding....... fórum

Epres gyümölcs krémest szeretnék csinálni, a krémet hogy csináljam? Mert az nem 'sima' puding....... (tudásbázis)


2008. jún. 22. 23:10

Piskóta nélkül krémként használhatod, ha csak a gyümölcs levét rakod a joghurtba.

Fél liter joghurt,1 dl tejszin, diónyi vaj, édesítőszer,összetört földieper, vagy málna, barack.Ezt meglangyosítom, bele 3 ek vízben felfőzött zselatin.Egy edény alját tördelt baba piskótával kirakom, és ráöntöm a langyos masszát. A piskóta feljön a tetejére, kevergertni kell.Hűtöbe kerül.Tetejét félbevágott eperrel kirakom, rá gyümölcskocsonya kerül. Egy pár óra dermedés, és szeletelhető. Saját készítésű joghurtból készítem.

Tanácsok: Kép van róla a naplómba, és a webalbumomba, itt.

[link]

9. Ada12 (válaszként erre: 8. - 4020)
2008. jún. 12. 13:56
Gratulálok, ügyes Vagy, biztos nagyon fini lehetett :)))
8. 4020 (válaszként erre: 5. - Ada12)
2008. jún. 10. 21:24

Köszöönm, megcsináltam és pont ilyenre gondoltam!

meg is kaptam érte a bókökat, - heéyetted is :)-

Köszönöm

7. Ada12 (válaszként erre: 6. - Nyeszle)
2008. jún. 8. 09:57
Jól hangzik :))
2008. jún. 8. 09:16

Eperkrém :

25 dkg túró

15 dkg porcukor

1 citrom leve

1 csomag vaníliás cukor


1 csapott evőkanál zselatin a citromlében feloldva

3.5 dl felvert tejszin

25 dkg eper, apró darabokban, de lehet turmixolva is

a tejszínt utoljára kell belekeverni fakanállal


nagyon egyszrű, gyorsan kész és nagggyon fincsi:)

2008. jún. 7. 21:49

nézd ezt találtam, nem tudom pontosan milyet keresel, de ha esetleg írnál róla vmit :))



Epres gyümölcskrémes

Hozzávalók:


0,5 kg eper


Piskóta:

10 tojás

10 evőkanál cukor

10 evőkanál liszt

1 evőkanál sütőpor


Krém:

1 l tej

6 púpos evőkanál liszt

10 dkg vaj vagy margarin

2 evőkanál zselatin

6 tojás

6 evőkanál cukor

2 csomag vaníliás cukor



Elkészítés:


Először a piskótát készítjük el. Ehhez a lisztben eldolgozzuk a sütőport. A 10 tojás sárgáját robotgéppel elkeverjük a cukorral, majd a felvert tojásfehérjét is fakanállal hozzákeverjük. Apránként, finoman belekeverjük a lisztet is. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt alacsony lángon készre sütjük.


A krém hozzávalóit – a tojásfehérjék és a zselatin kivételével – kevés tejben összekeverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük az előbb kikevert masszát. Ismét visszatesszük a tűzre, és állandó keverés közben felforraljuk ismét. A tűzről levéve belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját és ismét forrásig főzzük állandó kevergetés közben. A tűzről levéve apránként, továbbra is állandóan kevergetve beleszórjuk a zselatint.


A piskótára rátesszük a gyümölcsöt, majd ráöntjük az előző masszát. Egy éjszakán át hűtjük.

4. 4020
2008. jún. 7. 21:45
Olyat szeretnék, amilyet a cukrászdában is lehet kapni,.............abban nem tudsz segíteni???
2008. jún. 7. 21:40
ja meg a tejszín :)))
2008. jún. 7. 21:39
eper + zselatin + joghurt
1. 4020
2008. jún. 7. 21:31
Epres gyümölcs krémest szeretnék csinálni, a krémet hogy csináljam? Mert az nem 'sima' puding.......

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook