Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Elsóztam a zöldbab főzeléket, korrigálhatom valahogy? Mit tegyek bele, hogy kevésbé sós legyen? fórum

Elsóztam a zöldbab főzeléket, korrigálhatom valahogy? Mit tegyek bele, hogy kevésbé sós legyen? (tudásbázis)


24. kovaevakiss (válaszként erre: 16. - Cservenák Vali)
2011. ápr. 18. 22:28
Én is krumplit tennék bele, akkorára vágva, mint a zöldbab, és tejfölt. Én eleve krumplival főzöm a zöldbabfőzeléket, akkorára vágom, mint a babot, nagyon fínom úgy is.
2011. ápr. 18. 21:35
krumplit
22. 06bfdda89d (válaszként erre: 1. - Ddorina)
2011. ápr. 18. 21:26
Plusz víz és tej,újrasűrítés...:(
2011. ápr. 18. 21:17
szódabikarbónát tegyél bele, kicsit félelmetes, mert elkezd habzani, de ez elveszi
2011. ápr. 18. 21:16
Én még mindig megbántam, ha megtartottam az elsózott ételt, mert csak szomjasak voltunk tőle, nem beszélve arról, mennyire káros a túl sok só. A helyedben újat készítenék..
19. salabakter (válaszként erre: 13. - Elbb)
2011. ápr. 18. 20:49
Dehogy veszi,attól csak sósabb íze lesz:)
2011. ápr. 18. 20:46

Ha már kész a főzelék - berántva, behabarva- akkor lehet bele még krumplit főzni?

Én azért egy kis cukros-ecetes vízzel hígitaném fel. Ha híg, akkor bele egy kanál búzakeményitő is.

2011. ápr. 18. 20:43
Én is tejfölt szoktam, meg krumplit, aztán reménykedek :))
2011. ápr. 18. 20:27
Tegyél bele egy pár szem krumplit.
2011. ápr. 18. 20:24
dobd ki, főzz újat, mást...
2011. ápr. 18. 20:18
én tejfölt szoktam ha túl sós valami!(főzelék,pörkölt)
13. elbb
2011. ápr. 18. 20:07
fél kiskanálnyi szódabikarbónát ha beleteszel akkor az elveszi a só ízét.
2011. ápr. 18. 20:06
Szívesen
2011. ápr. 18. 20:05
Köszönöm, már pucolom is hozzá a krumplit! :)
2011. ápr. 18. 20:05

Esetleg egy kis plusz rántással vagy habarással lehet rajta javítani, attól függően melyikkel készítetted!


(Én pl. tejfel és liszt habarással szoktam)

2011. ápr. 18. 20:04
Tejfölt raktál már bele? Ha még nem, avval is lágyíthatsz rajta:))
2011. ápr. 18. 20:04

Csinálnék egy új rántást, csak egy picit hígabbat. A babról jó langyos vízzel leöblíteném a rántást és az újjal összekeverném, és rottyantanék rajta. Esetleg még főznék 1-2 szem krumplit, pürésíteném és így keverném össze...

Jobb íze lesz, ha először az olajban sütsz 2-3 tükörtojást, és ezután csinálod meg a fokhagymás rántást.

2011. ápr. 18. 20:04
Ne aggódj, a krumpli segít.Egészben,vagy félbevágva tedd bele,attól függően,hogy hol tartasz a főzéssel.Utána kiveheted,ha ügyes vagy észre sem lehet majd venni.
2011. ápr. 18. 20:03
Krumpli, plusz hígítsd vízzel és tegyél hozzá több habarást, vagy rántást (attól függ, hogy készíted)
2011. ápr. 18. 20:01
Főzz bele egy ,vagy két krumplit. Az felveszi a sót.:-)
2011. ápr. 18. 20:01
Én mindig teszek bele egy pár kocka krumplit.
2011. ápr. 18. 20:01
Egyszer hallottam ilyen praktikákat, de sajnos nem jegyeztem meg, hogy mit mivel lehet "javítani". Vizet nem akarok hozzá önteni, mert akkor már nem lesz főzelék...
2011. ápr. 18. 20:01
Hát az elég gáz. Főzz bele krumplit, az vesz el a sósságából.
2011. ápr. 18. 20:00
Elsóztam a zöldbab főzeléket, korrigálhatom valahogy? Mit tegyek bele, hogy kevésbé sós legyen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook