Elsóztam a zöldbab főzeléket, korrigálhatom valahogy? Mit tegyek bele, hogy kevésbé sós legyen? (tudásbázis)
24. kovaevakiss (válaszként erre: 16. - Cservenák Vali)
2011. ápr. 18. 22:28
Én is krumplit tennék bele, akkorára vágva, mint a zöldbab, és tejfölt. Én eleve krumplival főzöm a zöldbabfőzeléket, akkorára vágom, mint a babot, nagyon fínom úgy is.
23. Huncutka84
2011. ápr. 18. 21:35
krumplit
22. 06bfdda89d (válaszként erre: 1. - Ddorina)
2011. ápr. 18. 21:26
Plusz víz és tej,újrasűrítés...:(
21. klárcsi
2011. ápr. 18. 21:17
szódabikarbónát tegyél bele, kicsit félelmetes, mert elkezd habzani, de ez elveszi
20. 9c1b9b7ead
2011. ápr. 18. 21:16
Én még mindig megbántam, ha megtartottam az elsózott ételt, mert csak szomjasak voltunk tőle, nem beszélve arról, mennyire káros a túl sok só. A helyedben újat készítenék..
19. salabakter (válaszként erre: 13. - Elbb)
2011. ápr. 18. 20:49
Dehogy veszi,attól csak sósabb íze lesz:)
18. klarika5
2011. ápr. 18. 20:46
Ha már kész a főzelék - berántva, behabarva- akkor lehet bele még krumplit főzni?
Én azért egy kis cukros-ecetes vízzel hígitaném fel. Ha híg, akkor bele egy kanál búzakeményitő is.
17. Sötét_hercegnő
2011. ápr. 18. 20:43
Én is tejfölt szoktam, meg krumplit, aztán reménykedek :))
16. Cservenák Vali
2011. ápr. 18. 20:27
Tegyél bele egy pár szem krumplit.
15. venyigeszú
2011. ápr. 18. 20:24
dobd ki, főzz újat, mást...
14. arcansas
2011. ápr. 18. 20:18
én tejfölt szoktam ha túl sós valami!(főzelék,pörkölt)
13. elbb
2011. ápr. 18. 20:07
fél kiskanálnyi szódabikarbónát ha beleteszel akkor az elveszi a só ízét.
12. Mona6908
2011. ápr. 18. 20:06
Szívesen
11. ddorina
2011. ápr. 18. 20:05
Köszönöm, már pucolom is hozzá a krumplit! :)
10. 2104cc91e8
2011. ápr. 18. 20:05
Esetleg egy kis plusz rántással vagy habarással lehet rajta javítani, attól függően melyikkel készítetted!
(Én pl. tejfel és liszt habarással szoktam)
9. Mona6908
2011. ápr. 18. 20:04
Tejfölt raktál már bele? Ha még nem, avval is lágyíthatsz rajta:))
8. a14deb9047
2011. ápr. 18. 20:04
Csinálnék egy új rántást, csak egy picit hígabbat. A babról jó langyos vízzel leöblíteném a rántást és az újjal összekeverném, és rottyantanék rajta. Esetleg még főznék 1-2 szem krumplit, pürésíteném és így keverném össze...
Jobb íze lesz, ha először az olajban sütsz 2-3 tükörtojást, és ezután csinálod meg a fokhagymás rántást.
7. Gwendolin
2011. ápr. 18. 20:04
Ne aggódj, a krumpli segít.Egészben,vagy félbevágva tedd bele,attól függően,hogy hol tartasz a főzéssel.Utána kiveheted,ha ügyes vagy észre sem lehet majd venni.
6. fd8e423e9e
2011. ápr. 18. 20:03
Krumpli, plusz hígítsd vízzel és tegyél hozzá több habarást, vagy rántást (attól függ, hogy készíted)
5. Gwendolin
2011. ápr. 18. 20:01
Főzz bele egy ,vagy két krumplit. Az felveszi a sót.:-)
4. Kriszti1212
2011. ápr. 18. 20:01
Én mindig teszek bele egy pár kocka krumplit.
3. ddorina
2011. ápr. 18. 20:01
Egyszer hallottam ilyen praktikákat, de sajnos nem jegyeztem meg, hogy mit mivel lehet "javítani". Vizet nem akarok hozzá önteni, mert akkor már nem lesz főzelék...
2. Mona6908
2011. ápr. 18. 20:01
Hát az elég gáz. Főzz bele krumplit, az vesz el a sósságából.
1. ddorina
2011. ápr. 18. 20:00
Elsóztam a zöldbab főzeléket, korrigálhatom valahogy? Mit tegyek bele, hogy kevésbé sós legyen?
További ajánlott fórumok:
- Hozzátáplálás - hogyan lehet megkedveltetni a babával a főzeléket?
- 10 hónapos baba 2 hete nem nagyon eszi a főzeléket ebédkor, vacsorakor. Miért? Minden mást eszik, a főzit imádta azelőtt
- Ha vacsorára csak főzeléket eszik valaki (teljeskiörlésű liszttel habarva, attól lehetne fogyni?
- Ha a babának főzeléket akarok csinálni, miért kell a krumplit és a répát külön megfőzni?
- Fagyasztott zöldborsóból hogyan lehet finom zöldborsólevest ill. főzeléket készíteni?
- Hogyan főzzek jól főzeléket?