Első osztályos gyerekek anyukái (beszélgetés)
nagyon sajnalom a kicsiket :( Olyan sok marhasagot kell tanulniuk. Olyan nehez a tanitovalasztas is. Egy masik ember ertekiteletere hagyatkozni, hogy o majd megmondja a frankot a gyerekrol, holott nem is ismerte 6 evig! En biztos,hogy nem iratnam semmi kulonorara, csak jatszani, kirandulni sokat, egyutt a csaladdal, vagy a barataival.
Sot, meg oviban is hagynam 1 evet. Regen evveszteseknek hivtak oket, pedig inkabb ev Nyertesek :D
Nézd, vannak az okos gyerekek, meg a még okosabbak. Most kell megtanulnia írni olvasni számolni. Majd harmadik környékén fog kiderülni,mennyit tud. Addig szerintem nem. Nincs két egyform agyerek. Én a nagyról tudtam, hogy okos de egyben rohadt lusta, szinte bukdácsolt idáig. Azért erőltettem a tanulást, mert okos, és pont ezért voltam állandóan kétségbeesve miatta. Ha láttam volna, hogy nem megy neki annyira, olyan irányban terelgettem volna,hogy legyen egy jó szakmája, amit szeret is. egy jó szakmával a kézben sokszor jobban boldogul az ember,mint egy felsőfokuval. Utána még mindig van lehetőség tanulni. Rengeteg ismerősöm koptatja a padot felnőt fejjel is, mert most ért be.
A középső meg egyszerűen eminens, már most.
Szerintem várd meg a harmadik osztályt, elsőben és másodikban tanulja meg amit kell, azt maradéktalanul,mert ez az alap. addig meg nincs más dolgod mint szeretni, és segíteni ha valami nem megy. Még olyan kicsik és törékenyek, a suliban meg sokkal többet követelnek mint tőlünk annak idején.
Szerinted?
Nálunk már az nem jönne be. A gyerek szeret maga gyűjtögetni, és vásárolni is. Így legalább tudja, mennyibe kerül amit kikunyerált idáig.
Ne aggódj, az iskolába is be kell szokni mint az oviban. A tanáron nagyon sok múlik, örömmel, vagy sem megy a gyerek iskolába. Fiamat is külön ültették, mert sokat beszélt, most kapott egy padtársat, 2 hónap után. Nála eddig tartott a beszokás, lehet, nektek kicst tovább,d e légy kitartó és következetes.
Én a nagyfiaból tanultam rendesen...
Nekem is elsős a középső gyerek. Ösztönző programban vesz részt, miszerint minden csillag után egy 100-as.:)
A nagyobb 18 az idén életében először kitűnő tanuló, így érettségi előtt.Őt is íg yösztönzöm, de zsebpénzt megvontam, tőle, tehát muszály, és már ráérzett az ízére, mennyire jobb eminensnek lenni.
Esetleg ezzel próbálkozz,beszéld meg vele szépen, hogy mit szabad és mit nem, és irasd be valami sportra, hogy levezesse az enerigát.
Vagy?
További ajánlott fórumok:
- 2001-2003-ban született gyerekek anyukáinak pletyó fóruma
- 6.osztályos gyerekek szülei ide!
- Alsó osztályos gyerekeket hogy tanítanátok meg idegen nyelvre?
- Mit csináljak ha a lányom nagyon fél az 5. osztályos oltástól? A gyerekek általában hogy viselik az oltásokat?
- 3 osztályos gyerekek anyukái, hogy készültök a témazáró dolgozatokra?
- 4. osztályos gyerekek anyukáitól kérdeznék! Pontos listát tud nekem valaki mondani technikafelszerelés ügyben?