Mit csináljak ha a lányom nagyon fél az 5. osztályos oltástól? A gyerekek általában hogy viselik az oltásokat? (beszélgetés)
Nyugodj meg, a többiek előtt nem kell lefogni. Látja, hogy mindenki túléli, szépen tartani fogja a karját.
Egy kivétel van, ha valamilyen viselkedési rendellenessége van a kislánynak, de azt meg közölnöd kellene a tanárral, a védőnővel, orvossal, aki ott lesz velük.
Egyet nem értek, nem te nevelted idáig?
Ha te nevelted, akkor nem ez az első oltása, az előzőeket, hogy viselte, mint gyerek? Te, hogy élted át a sajátokat?
Nem hazudnék neki, hogy nem fáj, de túlélhető, inkább kellemetlen, mintsem fájdalmas. Az is egy pillanat.
Gondolom iskolában adják be nekik, ott meg nem akarnak a gyerekek cikizés tárgyává válni a sírás, hisztizés miatt.
Ahogy a többi gyerek átéli, majd ő is túl lesz rajta. Olyan, mintha te csinálnál belőle nagyobb problémát, mint amekkora.
Szerintem ne csinálj semmit, engedd, hogy feldolgozza magában. Ötödikesként már nem olyan kicsi, hogy el kelljen neki magyarázni, hogy miért fontos.
A legtöbb gyerek fél, ki jobban, ki kevésbé, csak nem mutatják. A lényeg, hogy ne mutasd, hogy van oka félni...
Én nagyon sokáig féltem a tűtől, felnőtt fejjel is, rosszul voltam a vérvételnél is. Sőt ha beteg voltam és kellet menni a háziorvoshoz, akkor is rosszul voltam. Mai fejjel, főleg azt nézve hol dolgozom, ez már elég vicces :D
Amikortól már emlékszem, nem voltam rosszul oltás után, már mint láz vagy hasonló.
Minden gyerek másképp viseli. Nekem egész kicsiként sem volt vele problémám, de volt olyan osztálytársam, aki felső tagozatban is kiborult tőle. Olyan felnőttet is ismerek, aki nem szereti a tűt.
A lényeg, hogy te ne tápláld benne a félelmet. Tudatosítsd benne, hogy csak lazán és keményen, mert annál hamarabb túl lesz rajta, és büszke lehet magára.
Ötödikes,,,úgyhogy mond meg neki ,hogy nyilván egy pillanatra kellemetlen és semmi több.
Ne lássa rajtad hogy aggódsz.
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- 3. osztályos lett a gyerekem
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Általában hány évesen bújik ki egy gyerek 21. foga? Volt, akinek a gyerekének extrém korán/későn bújt ki? Ha igen, hány évesen?