Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mit csináljak ha a lányom nagyon fél az 5. osztályos oltástól? A gyerekek általában hogy viselik az oltásokat? fórum

Mit csináljak ha a lányom nagyon fél az 5. osztályos oltástól? A gyerekek általában hogy viselik az oltásokat? (beszélgetés)

okt. 10. 13:50
Otthon nem lehet kapni helyi érzéstelenítö gélt? Bekeni fél órával előbb és semmit nem fog érezni. Egyébként emlékszem én is mennyire féltem. Aztán alig éreztem bármit is
14. PöttyösPanka (válaszként erre: 9. - Titkoskert)
okt. 9. 15:00
Az előzőt 6 évesen kaphatta. Nem túl releváns, hogy azt hogyan viselte.
okt. 9. 14:59
Szerintem nekik van ebben bőven tapasztalatuk. Máskor is megoldják, hogy beoltsák a félős gyerekeket is. Ha csak fél, de nem pánikol, akkor elég, ha beszélgetsz vele erről, elfogadod az érzéseit, de leszögezed, hogy ez mindenképpen meg fog történni.
12. libikóka (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 9. 14:58
Nem ,,de akkor neked kell megoldani a körzetinél..és én azt mondanám hogy a többiek előtt nem lesz ilyen.
11. Titkoskert (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 9. 14:48

Nyugodj meg, a többiek előtt nem kell lefogni. Látja, hogy mindenki túléli, szépen tartani fogja a karját.

Egy kivétel van, ha valamilyen viselkedési rendellenessége van a kislánynak, de azt meg közölnöd kellene a tanárral, a védőnővel, orvossal, aki ott lesz velük.

okt. 9. 14:10
És ha esetleg ott megijed akkor lefogják?
9. Titkoskert (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 9. 13:09

Egyet nem értek, nem te nevelted idáig?

Ha te nevelted, akkor nem ez az első oltása, az előzőeket, hogy viselte, mint gyerek? Te, hogy élted át a sajátokat?

Nem hazudnék neki, hogy nem fáj, de túlélhető, inkább kellemetlen, mintsem fájdalmas. Az is egy pillanat.

Gondolom iskolában adják be nekik, ott meg nem akarnak a gyerekek cikizés tárgyává válni a sírás, hisztizés miatt.

Ahogy a többi gyerek átéli, majd ő is túl lesz rajta. Olyan, mintha te csinálnál belőle nagyobb problémát, mint amekkora.

8. Hansika (válaszként erre: 3. - Srcrss)
okt. 9. 09:47
Gondolom nyoccccadikos voltäl....
okt. 9. 07:51
Mit csinálnál? Az oltásokat mi is túléltük anélkül hogy anyánk csinált volna velünk bármit is. Legfeljebb megmondod neki hogy ez természetes dolog, az élet velejárója, az a pici vékonyka tű pedig semmi kárt nem fog benne okozni. Feltételezem csak a tű a problémája, nem pedig a hatóanyag.
6. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 9. 07:31

Szerintem ne csinálj semmit, engedd, hogy feldolgozza magában. Ötödikesként már nem olyan kicsi, hogy el kelljen neki magyarázni, hogy miért fontos.

A legtöbb gyerek fél, ki jobban, ki kevésbé, csak nem mutatják. A lényeg, hogy ne mutasd, hogy van oka félni...

okt. 9. 07:30

Én nagyon sokáig féltem a tűtől, felnőtt fejjel is, rosszul voltam a vérvételnél is. Sőt ha beteg voltam és kellet menni a háziorvoshoz, akkor is rosszul voltam. Mai fejjel, főleg azt nézve hol dolgozom, ez már elég vicces :D

Amikortól már emlékszem, nem voltam rosszul oltás után, már mint láz vagy hasonló.

4. L’Engel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 8. 22:19

Minden gyerek másképp viseli. Nekem egész kicsiként sem volt vele problémám, de volt olyan osztálytársam, aki felső tagozatban is kiborult tőle. Olyan felnőttet is ismerek, aki nem szereti a tűt.

A lényeg, hogy te ne tápláld benne a félelmet. Tudatosítsd benne, hogy csak lazán és keményen, mert annál hamarabb túl lesz rajta, és büszke lehet magára.

okt. 8. 21:38
Én elfutottam. :D Igaz, nem ötödikben...
2. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 8. 21:06

Ötödikes,,,úgyhogy mond meg neki ,hogy nyilván egy pillanatra kellemetlen és semmi több.

Ne lássa rajtad hogy aggódsz.

okt. 8. 20:32
Már régen kapott és eléggé fél hogy fájni fog.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook