Alsó osztályos gyerekeket hogy tanítanátok meg idegen nyelvre? (beszélgetés)
En zentai vagyok,d e 5 eve Szabadkan elek.
Kanizsa 23-4 kmre van Zentatol, Zentan van kozepiskola es nagyon sok kanizsai jart oda.Onnan ismerek sok Kanizsait.
Akkor lehet, hogy ismerem az ismeroseidet, mert nagyon sok kanizsait ismerek.
Nem olyan szornyu..Attol fugg kibe botlik az ember, vannak ilyenek is es olyanok is.
Szia!
Szerintem témák szerint is csoportosíthatnád a szavakat, pl.: állatok, növények, sportok, stb. A képes megoldás jó lehet, mert akkor tudják mihez kötni a szavakat. Ha képpel megy, utána pedig egy kis lapra felírni - egyik oldalra magyarul, másikra szerbül - és egyszer a szerb szót mutatni, és a magyart kérdezni, majd fordítva. Szerintem így könnyebben megtanulják a gyerekek :] .
Jajj, nem Magyarorszagon van, hanem Vajdasagban - Szabadkan.
Nem vagyok tanar..Csak szivessegbol segitenek nekik, mert bennuk meg van az akarat, hogy megtalujanak magyarul...
Nagyon szepen megkoszonnem, es sokat jelentene, ha holnap leirnad azokat az otleteidet, mert fogalmam sincs, hogy hogyan fogjak neki..
akik szerbek ..
bocsanat, csak kozben ezerfele kell figyelnem,es nem jol irtam.
A szomszedgyerekeknek kellene segiteni aki szerb megtanitani magyarul, de fogalmam sincs hogy fogjak neki..Az egyik 7 eves a masik 10 eves.
A konyveik olyanok, hogy vannak kepek es a keprol kell par dolgot elmondani.
A fuzetjukben meg ilyenek vannak, h levan rajzolva egy alma, korte es melle van irva h mi micsoda
Az meg szerintem semmit sem er..
én játékosan tanítok, a nagyok is szeretnek mindenféle játékot.
Az a baj, hogy a tanterv köt, és haladni kell. :(
miért a suliban nem lehet játékos módszerekkel tanulni? sajnos nem így teszik, pedig így kellene, még a 14éves is szeret játszani, a maga módján! itt rontjuk el az idegennyelv tanítását...nem megszerettetjük, hanem megutáltatjuk!
amúgy már idegennyelvű óvodák is vannak, nem lehet elég korán kezdeni..
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket?
- Smink gyerekeken
- 3. osztályos lett a gyerekem
- 12 évre csökkentenék a büntethetőségi korhatárt. Gyerekeket börtönbe?
- 6. osztályosok tanítási órán a Múmia c. filmet nézik a tanár beleegyezésével. Szerintetek ez normális?
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?