Elköltözés otthonról (beszélgetés)
Én is tudok főzni, bár kényszerből tanultam meg, ahhoz képest elég jól megy. Ha az alapokat el tudod sajátítani a többi már menni fog utána és rá is érzel majd a dolgokra.
A napokban az tette be nálam a kaput, h hazaértem és se főtt, se száraz kaja nem volt otthon. Tök üres volt a hűtő. Mert ha még van pár hozzávaló abból tudok főzni, de ha nincs, a semmiből nem tudok vmit csinálni.
A rafinériák nagyon jók. Habár én nem vagyok híve az ilyen gyors kajáknak mégis egyik-másik nagyon finom és könnyen elkészíthető.
tudod szakácskönyvből vagy a netről mindenki megtanulhat főzni. Csak a hozzá valók kellenek, mert minden le van írva, hogy hogyan kell csinálni! Én 9hónapja költöztem el anyukáméktól, én a páromhoz költöztem, mert anyuval nem jöttünk ki jól. Főzni előtte már főzöcskéztem, szakácskönyvből. És vannak most már rafinéria alapok és leves alapok, amikhez nem kell sok ördöngösség! Érdemes kipróbálni/megpróbálni. Biztos neked is menne, ha nem vagy hozzá lusta és érdekel is.
Sok sikert hozzá. És lehet te s megszereted úgy a főzést, mint én!
Neked pedig kitartást, erőt, és nagyon szépen kérlek, írj ide néha, hogyan alakul az életed?)))
engem érdekel...
Kedves Pannita!
Én teljesen normális családban éltem, onnan mentem az egyetemre koliba, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ne maradjon otthon az egyetem alatt. Huszonévesen otthon lakni szerintem nem jó, az önállóvá váláshoz jobb messze lenni.
Szociális alapon szerintem felvesznek bármilyen kollégiumba, én nagyon élveztem ezeket az éveket. A diákhitel is megoldást jelenthet, hitelnek hitel, de most nem szakadunk bele a törlesztésbe. Meg diákmunkával is jól lehet keresni.
Éppen jó volt, hogy 1-2 hetente találkoztam a családdal:)
sőt mondok mást: kénytelen vagyok napi 11-14 órát dolgozni mostanában...12 lesz a lányom augusztusban, képet találsz róla a képeim között...szombaton délben érek haza, addigra kitakarít, berakja a gépet, és megmelegíti az ebédet)) így időt spórolunk egymás számára...a férjem is befut ugyanakkor, eszünk , megszeretgetjük, és mienk a délután.... de pl említhetném, amikor 2 hete szombat vasárnap 10 óráztam, sé a picúrom lesütött 30 palacsintát, felét itthonra, felét le, és azért ennyit, mert gondolt a velem lévő gyerekekre is))
mielőtt lehurrogtok: nem dicsekedni, fényezni akarom a kölköm! mindössze azt akartam érzékeltetni, hogyha 12 évesen valaki meg tudja csinálni, neked is menni fog!))
Azért az a napi 450-600 ft sem semmi kiadás amennyiben a menü kerül. :S
Nem volt olcsóbb az élet, sőt.. ezért vagyok most levelezőn és itthon.
Össze kellene költöznös más lányokkal, rengeteg hirdetés van ilyen, hogy értelmiségiek lakótársat keresnek. Nem vagy egyedül!!! Csökkenne a kiadás is.
Kellene munkát keresned, ha nem dolgozol. Elmenni minnél előbb, mert tönkre fogsz menni. És ott állsz majd diplomával és tönkrement idegekkel.
Ha anyagilag meg tudod oldani, akkor biztos jót tenne neked!
Talán érdemes lenne leülni a szüleiddel és megmondani nekik, hogy miért mész el, persze úgy, hogy ha szükségük van rá, akkor segítesz nekik, de ne várják, hogy továbbra is rád támaszkodhatnak, hogy mindent megcsinálsz helyettük.
Ha tényleg ilyen körülmények közt élsz akkor lehet, hogy hasznos lenne. A kaja meg a takarítást nálunk is így megy. És én már tök sovány vagyok mert sajnos főzni még nem tudok. Neked ez nem gond, hogy oldod meg?
Ha egyetemista vagy akkor koleszbe mehetnél, vagy albérletbe. Vannak hátrányai, de valahol lakni kell.
További ajánlott fórumok:
- Valós, otthonról végezhető internetes munka, távmunka (nem MLM, nem alászervezős, nem átverés)
- Ma mikor indulsz, indultál el otthonról?
- Ki fognak dobni otthonról :)
- Ha kidobnának otthonról, hova mennél?
- Minden szülő kiakad, ha elköltözik a gyerek otthonról?
- Ha megöregszel beköltöznél egy idősek otthonába? Milyen tapasztalataid vannak némelyik otthonról?