Elfelejtettem bevenni egy szem fogamzásgátlót, mekkora az esélye a terhességnek? (tudásbázis)
"Az Altforalle 3 mg/0,03 mg filmtabletta szedését a ciklus első napján (azaz a menstruáció első napján) kezdje el. Ha a filmtabletta szedését a menstruáció első napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az első 7 napban kiegészítő fogamzásgátló eljárást (például óvszert) is kell alkalmaznia."
Ezt a fog.gátlóm betegtájékoztatójából másoltam, tehát ez biztos :) mindig első nap kezdtem el, ebből nem is volt probléma soha.. Csak akkor nem felejtettem el rögtön a hatodik napon bevenni.. :/
Semmi gond, mert egy nap 1 tabletta, az 24 óráig, te bevetted 12 órán belül...nem hinném.
Viszont: biztos, hogy a védettség az első szem után kialakult?
Bocs, de régebben szedtem.:))
50%
Valaki biztosan
Sziasztok!
Előre kérem, hogy aki oltogatni akar, az most tekerjen tovább, köszönöm.
3-4 hónapos kihagyás után újra elkezdtem szedni fogamzásgátlót. Múlt hét szombaton vettem be a legelső szemet, menzeszem első napján - ugyebár ekkor első naptól kezdve védett vagyok. Azonban most pénteken elfelejtettem bevenni este a bogyót és csak szombat délután 5 órakor jutott eszembe, akkor rögtön bevettem (jóval 12 órán kívül). Természetesen este a "rendes", aznapi tablettát is bevettem.
Péntek este együtt voltam a párommal és el is ment bennem. A vérzésem még tartott akkor (ha első nap kezdem el, elég sokáig el szokott húzódni). Mára már semmi vérzésem nem volt.
5 év alatt először fordult elő, hogy elfelejtettem bevenni egy szemet, úgyhogy kérlek ne nevezzetek felelőtlennek. Ez egy plusz szerencsétlenség, hogy pont most a kezdetekkor feledkeztem meg róla, ráadásul együtt is voltunk..
Mekkora az esélye a terhességnek? Esett valaki teherbe így?
Köszönöm a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Ha múlt héten kimaradt egy fogamzásgátló és két napja mellfeszülést érzek, akkor az már utalhat terhességre?
- Szombaton elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettámat, rá 24 órára (vasárnap este 8kor) bevettem 2 db-ot.Most mi lesz a következménye?
- Terhesség fogamzásgátló gyógyszer mellett
- Terhesség fogamzásgátló abbahagyása után
- Terhesség után fogamzásgátlás
- Terhesség megszakítás fogamzásgátló szedésével?