Terhesség fogamzásgátló abbahagyása után (beszélgetés)
Üdv mindenkinek!
Én most csatlakoztam az oldalhoz, tegnap találtam rá, és szimpatikus volt :)
A párommal 3 hónapja vágtunk bele a baba-projektbe, de hozzáteszem, hogy szerintem aggodalomra semmi okom, 25 éves vagyok, a párom 30, és rendes havi ciklusaim is vannak. Egyetlen egy zavaró dolog van nálam az az, hogy évekig szedtem Harmonet 20mg fogamzásgátló tablettát, de ezt is tavaly novemberben abbahagytam, és azóta tele van a hátam pattanásokkal.
Azért olvaslak benneteket, hogy tájékozódjak mindenfele, és nem utolsósorban ezen a témán jár az agyam minden második percben ha nem fogalmazok kissé röhejesen :D
szóval sziasztok :))
Komolyan, ezért törölni magát...?!
Mindegy, mert ha visszaregel, akkor is ilyen fórumokat fog indítani.
Egyszerűen hihetetlen, hogy van már gyereked.
Folyamatosan indítod az ilyen témájú topicokat, és minden hsz-eddel provokálod, hogy valaki azt mondja neked: igen, terhes vagy.
Mehetnél orvodhoz is, vagy inkább ne, mert ő is ember, feleslegesen ne idegesítsd, mégiscsak orvos, nagy felelősség van rajta. Idegesíts inkább minket.
Nos, akkor kielégítem ilyen irányú igényedet, de komolyan.
Szerintem lehetsz terhes. Igen, akkor is, ha megszakítással védekeztek. Nem, a fogamzásgátló nem véd, ha már 1 hónapja nem szeded. De, hidd el, hogy nem.
A derekad, a melled, a puffadásod, a hasad... Mind, mind arra utal, hogy megfogantál. Gyönyörű kis puttókat fogsz szülni. Igen, fájni fog. (ja, bocs, már szültél, akkor tudod).
Az hogy kitisztul meg hogy véd nem ugyanaz.
A sok évig tartó tabletta szedés több idő míg "kitisztul". Én pl most a tabletta abbahagyását követő 1,5 év után mondom azt, hogy helyreállt a rend. Elmúltak a pattanások, rendeződött a progeszteron hiány.
A védőfunkció viszont nekem anno azonnal elmúlt közel 12 éve mikor először abbahagytam, 11 éves a gyerek.
Minden héten indítasz fórumot hogy terhes vagy e vagy sem...
Szexelsz tehát lehetsz, tökmindegy hogy védekezel , mert biztos módszer nincs!
Baromi egyszerű, mivel nincs táv ultrahang szemünk, megjön :nem vagy terhes, nem jön meg:terhes vagy!
Utolsó menstruációm 2019.aprilis 6an volt. Parommal 2019.aprilis 12en és 21en.votlunk együtt vedekezes nélkül de nem élvezett belém. Mindkét alkalommal azonban egymás után szexeltunk. A ciklusom 28 napos. A fogamzásgátlót 1 hónapja hagytam abba.
A hüvelyvaladekom eddig mindig azonos volt. Menstruáció elott kezdett megvaltozni akkor kicsit barnas s megjon. Most azonban szinte semmi nincs.
Lehetek terhes? Vagy csak a fogamzásgátló abbahagyása miatt ilyen?
További ajánlott fórumok:
- Yasminelle és a többi fogamzásgátló abbahagyása utáni tapasztalatok
- Akik fogytak a fogamzásgátló abbahagyása után!
- 1 évvel a fogamzásgátló abbahagyása után normális a gumiszerű folyás peteéréskor? Ha nem, mitől lehet?
- Van olyan, akinek fogamzásgátló tabletta szedésének abbahagyása után akár 60 napig sem jött meg a mensije?
- Terhesség után fogamzásgátlás
- Valaki meg tudná nekem mondani, hogy mennyi idő amíg a fogamzásgátló abbahagyása után az kitisztul a szervezetből? (Novynette)