El vagyok maradva két havi villany számlával és csak jövö hét pénteken tudom fel adni addig nem kapcsolják ki nekem az áramot? (tudásbázis)
Felénk újabban csak akkor küldenek havonta csekket,ha 5000Ft-nál több az átalány.A Dédik mindig izgulnak,hogy hátha a postán elkeveredett a levél,pár telefonomba már került a megnyugtatásuk.
Én vezetek egy füzetet,havi lebontásban,egy oldalt 3-felé osztva.Az első sor pl.villany,mellette terv,a végén a valós összeg.Alatta gáz,víz,stb.csak az állandó kiadások.Évekre visszamenőleg könnyen átnézhető,biztosan nem marad el semmi.Alul összeadom a tervet,tudom mennyi marad kajára.
az ELMŰ-nél kizárólag kétféle elszámolási mód van:
havi bediktálós- itt valós fogyasztást fizetsz
vagy
átalánydíj, ahol 11 hónapig azonos átalányösszeget fizetsz majd a 12.hónapban a tényleges fogyaásztás alapján megállapítják a különbözetet
Lehet,hogy másik szolgáltatónál más mód is van, de nekem fura a 3 havi számla....
lehet kérni a havi bemondásos elszámolást.
Fura nekem ez a 3 havi dolog, az átalányt is bonthatnák hónapokra, hiszen éppen azért kéri általában az ember, hogy mindig tudjon számolni egy bizonyos összeggel
Sziasztok!!
Gondoltam irok egy "friss" infot hatha valakinek segit....
Nekunk rendszeresen fizetve van a villany, 5. eve( azota lakom ezen a helyen) 1honap nem volt elmaradva, most elkeveredett 2havi csekk (mert ugye az az uj szokas par honapot elore kuldenek egyben, gondolom pont ezert hatha elkeveri valaki) elotte- utana honap ki van fizetve erre a mai nap KIKAPCSOLASI ERTESITO NELKUL!!!! Lekotottek az oszloprol minket! Semmi papirt nem kaptunk amin rajta lett volna egy utolso felszolitas vagy a kikotesi idopont! Arra jottem haza h be volt dobva egy papir amin semmi mas nem volt csak 11.000 forint elmaradas miatti kikapcsolas! Semmi elerhetoseg. 17.000ft lesz kb a visszakapcsolasi dij!
Aki dolgozik aznap eselye nincs elintezni a dolgot mert minden nap 16:00ig dolgoznak az elmube kivetel csutortokon, akkor 20;00ig! Ezeket a kikapcsolasokat szandekosan ugy idozik, hogy megszivassak az embereket!!
Direkt nem kuldenek ertesitest, hogy beszedhessek a visszakotesi dajat!
A visszakapcsolási díj 30ezertől akár 50ezerig terjedhet,Ez attól függ,hogy ha jönnek és beengeded a villanyórátokhoz őket,akkor ott kapcsolják ki,akkor 30ezer ft körül van a visszakapcsolás,ha viszont nem engeded be őket,akkor az oszlopon kapcsolják ki,és azt drágább visszakapcsoltatni.
Kb két hete voltak a szomszédunknál...és nem gatyáznak,ha már ott vannak ki is kapcsolják...hiába mondott nekik bármit szegény nő...
Küldeni fognak kikapcsolási értesítőt, ahogy már mások is írták itt, tértivevényes levélben. Ebben benne lesz, hogy melyik héten hajtják végre a kikapcsolást, és az is, hogy melyik az a be nem fizetett számla, ami miatt végrehajtják. Menj be személyesen, fizesd be ezt a megjelölt számlát, vagy számlákat, és leállítják a kikapcsolást.
Részletfizetést tudtommal csak akkor adnak, ha mindig pontosan fizetted a számláidat.
Sajnos a mai keresetek, minimálbérek, amelyek egyre kevesebbek, nem futja belőle senkinek az egyre nagyobb kiadás...
Az árak folyamatosan mennek fel a csillagos égig, miközben a keresetek csökkennek... Nem is tudom, hogy képzelik ezt honatyáink??
előre értesíteni fognak sőt előbb felszólítás jön , utána pedig értesítenek a kikapcsolásról,
de az sem egy két nap
További ajánlott fórumok:
- Kinek hány hónap el maradása van bármilyen számlával?
- A T-comnál hány befizetlen csekk után kapcsolják ki a telefont?
- Az Ebay-en van e lehetőség bankkártya nélkül, csak paypal-os számlával fizetni? Ha nem, sima mastercard is elég vagy dombornyomott kell?
- Szomorú vagyok még mindig...hogy kapcsoljam ki az agyam?
- Ha nem lett kiköttetve csak le lett mondva a UPC szolgáltatása mennyi idő múlva kapcsolják vissza?
- Létezik olyan, hogy az áramszolgáltató nem kapcsolja ki, csak szünetelteti a szolgáltatást? (a fogyasztó kérésére)