Egyszerű receptek amit bárki meg tud csinálni? A barátnőimmel hétvégén akarunk valami jót főzni. Még soha nem csináltunk semmit.. (tudásbázis)
No ez a kakaskodni szó megint bántja a szemem kicsit, de már csak mosolygok. :P
Amúgy tényleg kíváncsian várnánk a te ötleteid is itt a fórumon belül, had lássuk, milyenek is azok az egészséges alapanyagokból készült ételek még, amik nagyon gyorsan elkészíthetőek és nem félkész, agyon tartósítószerezett és ételszínezékezett dolgokból vannak.
Segítsünk a kezdőknek amiben csak tudunk.
Bocsánatkérés elfogadva, sőt, én ezelőtt se haragudtam, csak zavart, hogy folyamatosan félreértjük egymást.
Te is tuti szupi szakács és háziasszony vagy, én sem akartalak megbántani semmivel és kérlek, ne menj el innen, maradj és adj tanácsokat másoknak, hisz hatalmas tapasztalatokkal rendelkezel.
Ennyi kis vita simán belefér, hogy néhányan elsőre a műkaját ajánlják, te meg nem. Tényleg, nehogy elmenj, nem akart senki megbántani téged sem.
A fórum épp arra való, hogy vitázzunk egy kicsit, hogy mindenki elmondja a saját véleményét és próbálja is azt megvédeni, vagy legyenek egyezkedések, stb.
Na azért!:-P :-D Már kezdtem megijedni... :-))
Nem akartam bántó lenni, csak arra gondoltam, ha az én fejem felett "vitáznának" a főzésről a csajok, nem sok bátorságom lenne beleugrani egy nagy főzőcskébe.
Remélem, nem ment el a kedve ennek a lánynak a főzéstől. :-)
Csibész14 mi a helyzet? :-)
A recepteket meg nyugodtan megoszthatod akár velünk is, hátha mást is érdekel ezen a topikon. Nekem személy szerint lyukas már az oldalam... :-D
De komolyan. Előre is köszi. Puszi neked is.
Szia Veronika!
Nem sértődtem meg, tényleg nincs okom rá... Én is azt gondolom, hogy nem arról szól ez a topic, hogy ki a jobb szakács... Nem is én kezdtem ezzel kardoskodni... Olvass vissza mindent alaposan, és talán nem így fogod gondolni, ahogyan most...
Mivel előttem már adtak több tippet a lányoknak, ezért nem is kezdtem bele a receptek leírogatásába... Egyik hozzászólásomban írtam is, hogy ha valaki szeretné elkészíteni úgy, ahogyan én szoktam, akkor szóljon, és nagyon szívesen leírom a receptet... :)
Egyszóval nem sértődtem meg, nem vagyok én olyan! :)
Puszi Neked!
Szia. Végigolvastam minden hozzászólást, de szerintem nincs okod a sértődésre!
Ugyanis ez a fórum alapból nem arról szólt, hogy melyikőtök a jobb szakács, vagy ki miből főz jobban, vagy (persze ez nem kérdéses) hogy melyik egészségesebb. A kérdés az volt: "Egyszerű receptek amit bárki meg tud csinálni?" Miért nem ötleteket írtál? Akkor legalább lenne választási lehetősége ennek a lánynak...Meg vállalkozhatna a barátnőivel egy egészséges, fincsi kajának az elkészítésére.
Bocsánatot kérek mindenkitől, akit megbántottam... MelisUK, Tőled külön bocsánatot kérek, amiért a Te hozzászólásaidra írtam a műkajás dolgokat...
Supin!
Nem kellett a védelmére kelni, mert nem bántottam, egy szóval sem mondtam, hogy nem kiváló szakács... Ti nem akartok megérteni engem...
Sajnálom, hogy más véleményét nem fogadjátok el... Bármit mondtam, bárhogyan mondtam, mindig ott lyukadtunk ki, hogy elsőre főzzenek csak szirszar-szószt... Én elsőre sem főztem ilyesmiből, sőt, még a mosogatás sem riasztott el... Szerintem az ne is álljon neki sütni-főzni, aki megijed a mosogatástól...
Melis, szuper szakács vagy, biztos vagyok benne! Süss-főzz a Párodnak minél többet!
Bocsánatot kérek Tőletek, hogy ide jöttem, és én is bekapcsolódtam a beszélgetésbe... Többé nem teszem!
Minden jót Nektek!
Én lightosan, nincs se hagyma se olaj,se paprika. Megfőzöm a karfiolt, ízesítem,amikor puha összeturmixolom,és teszek hozzá főzőtejszínt. pirított kenyérkockával szeretjük.
Anyukám főzte így hagyományosan, hiányzik is a főztje.
Hú, jót vihogtam az isteni szakács dolgon:))
Engem a férjem nemigen szokott dícsérgetni, befalja a kaját, utána még rájár a maradékra. A legnagyobb elismerés ez volt: "Ha megnyernénk a lottón az ötöst, Annának akkor is főznie kellene." (Külön örültem, hogy ez vendégek előtt hangzott el.)
én úgy szoktam csinálni,hogy hagymát üvegsre dinsztelem, belerakok egy pici pirospaprikát, aztán belerakom a karfiolt, és felengedem vízzel. Utána amikor már megpuhult a karfiol, csinálok egy kis tálkában tejfölt és egy kis lisztet, meg egy kis leves levét is hozzáadom, és összekeverem csomómentesre, és belerakom..
És kesernyés lett..de arra gondoltam,hogy a karfiol már öreg volt, és azért lett olyan..dehát tök szép volt..
Nincs ötletem, hogy mitől lehet kesernyés. Ha leírod, hogy hogy készítetted, akkor tudunk segíteni.
A karfiolleves az egyik nagy kedvencem egyébként - nem vagyok leveses, csak karfiolleves, gyümölcsleves és bableves jöhet, néha gulyásleves.
Nagyon egyszerűen el lehet készíteni.
A felszelelt karfiolt sós vízben egy fej vöröshagymával, 2 evőkanál rövid szemű vaskos szemű rizzsel tedd fel főni, esetleg kevés kaprot tehetsz bele, ha szeretitek. Kb 10 percig kell így főzni, de kóstold meg a rizsszemet, ha nem vagy biztos benne.
1 evőkanál olajat hevíts fel, tegyél bele 1 evőkanál lisztet, pirítsd kicsit, majd tegyél bele sót, borsot, pirospaprikát, ételízesítőt és 2 dl tejfölt. Jól keverd ki csomómentesre, majd a leves levéből mindig tegyél hozzá, keverd lazára, csomómentesre és majdhogynem hígra, majd add hozzá a leveshez, keverd meg és kész is. (Így nem lesz darabos tőle a leves.)
tényleg, igazad van, hogy a sajt amúgy megégne :D Ez eszembe se jutott.. Akkor csak a végén adom hozzá.
Köszi a válaszod :)
Szándékom nem a magam istenítése volt, csak valahogy próbáltam kifejezni, hogy nem "műkajákat" eszünk és hiába írtam, hogy normális hozzávalókból főzök és csak az első néhány ételem készítettem ilyen befőttesüvegben kapható kész szószból, akkor is folyamatosan az én hozzászólásaimra írtad vissza, hogy miért ajnározzuk annyira körbe a "műkajákat". Tehát azért írtam le többször is, hogy igenis jó szakács vagyok és még szakácsként is dolgoztam, hogy mutassam vele, hogy nem ilyen sz@rokat eszünk, de ennek ellenére mégis én is csak ajánlani tudom, hogy elsőre készítsenek nyugodtan ilyen ételt, azzal biztos - vagy mondhatni biztosabb - lesz a sikerélmény. Nem kell hozzá annyi mindent csinálni, nem kell rengeteg dolgot szeletelni, pucolni, nem kell annyi edényt használni, nem kell annyit mosogatni, tehát az első főzés nem veszi el az ember kedvét ezek által, hanem inkább meghozza a saját próbálkozásokra is.
A hozzászólásaid folyamatos gúnyt sugallnak/sugalltak - nem foglalkozva azzal, hogy a hozzászólásaimban mit írtam, annak ellenére is, hogy többször újra megismételtem magam elszálltak a szavak, pedig az írott szó ott van.
Remélem, hogy most már érthető a kérdésedre a válasz, mármint a kérdésed: "Nem értem, hogy Te miért bizonygatod ezt ennyire? Talán akkor többnek, jobbnak érzed magad?" Azért bizonygattam sokadszorra is, hogy ne nekem írd a műkajás dolgokat.
De végre úgy érzem a vita lezárult és rájöttél, hogy nem a magam istenítése végett írtam le többször is ugyanazt.
Tökéletesen egyet értünk a műkaják kerülésében, csupán én első főzéshez ajánlom, míg te nem - de ez nem olyan nagy ellentét, nem igaz?
nem ír nekem senki?? :(
Még azt szeretném megkérdezni,hogy setés lapockából/ vagy combból nehet tepsis husit csinálni? arra gondoltam,hogy beleforgatom sajtba, és úgy beteszem a sütőbe..?
sziasztok csajok :)
végigolvastalak Titeket, és tök jó ötleteket adtatok nekem is :D
De lenne egy kérdésem.. csináltam tegnap karfiol levest..és nem tudom miért ,de mintha picit kesernyés lenne..ez létezik? Nem tudom,mit rontottam el, hátha tudtok segíteni..
"A befőttekhez és a lecsóhoz, paradicsomléhez nem főzzük hozzá a tartósítószert, csak a tetejére szórjuk, és ezt egy laza mozdulattal ledobjuk róla,"
Anyósomtól tanultam, hogy a befőttes üvegek annyira jól záródnak, meg kell nézni, mennyi csík van az oldalán, annyi kis bütyök a tetején, hogy stimmeljen, akkor zár vákuummentesen.
Semmiféle tartósítószert nem alkalmazunk, a tetejére sem.egyszerűen a forró üveget lezárjuk, és én pl. még nem is dunsztolom, mert nincs rá lehetőségem.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Egyszerű receptek
- Írnátok nekem egyszerű és finom gyümölcsleves recepteket?
- Olcsó, egyszerű recepteket keresek
- Ennék valami fincsi, édes sütit! Gyors, egyszerű recepteket várok!