Egyszerű receptek (beszélgetés)
Hagyma tokany
Egy nehany fej hagymat megpucolsz es apro kockara vagod olajon vagy zsiron parolod/dinszteled/amikor uveges raontod a tojast,sozni borsozni pirospaprikaval szinezni ,ez egy gyors etel en szeretem enni puliszkaval vagy kenyerrel.
a tokany szot mifelenk hasznaljak a szekelyfoldon porkoltett jelent.
Ha megmarad tortkrumpli egy kizsirozot tepsibe simitsd el a kanaldomboru reszevel csinalj melyedeseket es mindegyikbe egy tojas tegyel izles szerint fuszerezed,sajtot lehet ra reszelni annal jobb es kb.15-20 percet a lerben sutod ez attol fugg a tojast hogy szeretitek megsutni/csak a feherje legyen megsulve vagy a sargaja is/
Gesztenyetorta
1 piskóta tortalap, vagy babapiskóta
1 csomag gesztenyepüré
1 üveg magozott meggybefőtt, vagy friss meggy
5dkg margarin, de mi kihagytuk
A püré negyedét, meg 16 szem meggyet félretenni díszítésnek, a többi anyagot összeturmixolni.
Rákenni a piskótára, ha száraz, mehet bele kevés meggylé.
A félretett gesztenyét burgonyanyomón átnyomni, vagy a tortára reszelni.
Ananászos keksztorta:
=====================
1 ananászkonzerv/darabolt/, 10 dkg kristálycukor, 25-25 dkg tejcsokoládé és háztartási keksz, 5-5 dkg porcukor és mazsola, 8 dkg vaj.
Az ananász levét egy edénybe öntjükés a kritálycukorral sűrű szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokit és a vajat. Addig melegítjük, amíg a csoki feloldódik, beletesszük a mazsolát, az ananászdarabokat, az összetört kekszet, és jól összedolgozzuk. Porcukorral beszórunk egy formát, és belenyomkodjuk a keveréket. Hűtőbe tesszük, legalább 2 órát állni hagyjuk, majd a formából kiborítva ananásszal díszítve tálaljuk.
ezt a receptett egy honlaprol masoltam ki szerintem tenyleg egyszeru.
© orban rozalia 2009. szept. 20. 21:05 | Válasz | #1045
TOJÁS NÉLKÜLI ALMÁS SÜTEMÉNY
Hozzávalók : 10 kanál cukor,15 kanál tej,15 kanál olaj,1 csomag sütőpor, 45 dkg liszt mennyit (amennyit felvesz), hogy jó puha gyúrható tésztát kapjunk.
2 kg alma reszelve,és megdinsztelve,de lehet tetszés szerint tenni az almát.
A tejet főni tenni az olajjal,belefőzni a cukrot,levenni a tűzről,kicsit lehűteni,majd hozzátenni a sütőporral elkevert lisztet.
Jól összegyúrni,2 részre osztani,az egyiket kizsírozott lisztezett tepsibe tenni,meghinteni búzadarával vagy prézlivel,rátenni a levétől kicsavart almát,meghinteni fahéj és cukor keverékével,rátenni a másik lapot,villával megszurkálni,és előmelegített sütőben megsütni.
Vastagon beszitálni porcukorral,kockára vágva tálalni.
Tepsiméret 26x36 cm.
Mexikói csirke:
a csirkemellet besózod, beleforgatod lisztbe(a lisztet keverd chilli v. csípős pirospaprikaporral, borssal, pirospaprikaporral). Ezeket a húsokat kevés olajon serpenyőben elősütöd. Vigyázz, ki ne száradjon! Mindkét oldalát süsd pirosra, és kész.
Tedd bele jénaiba vagy tepsibe a húsokat egymás mellé, egy kevés olajat önts alá(abból,amiben sütötted a húst). Szórj rá hagymakarikát, konzerv kukoricát. Szórj rá a fűszeres lisztből és öntsd le tejföllel.
A sütőben kb. fél óra alatt 220 fokon süsd készre! Ha piros a teteje, akkor elvileg jó!
A legegyszerűbb: pörkölt
A hagymát olajon megpirítod. Ha akarsz hozzáteszel paprikát és paradicsomot(nekem így jobban ízlik). Végülis egy lecsós alap.
Beleteszed a pirospaprikaport(de addig húzd le a tűzről, mert megég és keserű lesz), bele a húst.
Összekevered és megsózod, borsozod, ételízesítő.
Ha nem enged elég levet, akkor teszel hozzá kevés vizet. Puhára főzöd. Tésztával, nokedlivel, vagy főtt krumplival tálalod. Egyszerű és finom.
rengeteg receptet találsz itt a hoxa recepteknél, Te tudod, hogy mennyire legyen egyszerű.
Először azt próbáld megcsinálni, amit nagyon szeretsz és az íze mindig a szádban van, akkor nem sokat ronthatsz rajta.
Vannak itt főzős fórumok is, abba is benézhetsz, meg némelyik naplóba, ami tele van receptekkel :)
További ajánlott fórumok:
- Egyszerű receptek amit bárki meg tud csinálni? A barátnőimmel hétvégén akarunk valami jót főzni. Még soha nem csináltunk semmit..
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Írnátok nekem egyszerű és finom gyümölcsleves recepteket?
- Olcsó, egyszerű recepteket keresek
- Ennék valami fincsi, édes sütit! Gyors, egyszerű recepteket várok!