Egy focilabda torta félgömb piskótája miben sül meg? (tudásbázis)
Örülj neki,használd egészséggel,sosem fogod megbánni,hogy megvetted:)Sok fini süti készüljön benne!
Most vettem egy habüstöt...jó drága. Futárral majd' 6ezer ft. És még csak nem is réz.
En habustben sutnem. (Fel kor alaku, nem lenyesett alju, rozsdamentes acel edeny). Kulonbozo meretekben is lattam mar, igaz ipari konyhan, nem tudom kiskereskedelmi forgalomba kaphato-e?
Csak akkor van bibi,ha megmondják,milyen torta legyen,mint nekem a minap a nőcis!Feketeerdő,akkor feketeerdő,nem scharlotte:)
Hát igen, az a praktikus szerintem is. :)
Megnéztem a tortádat, nagyon klassz...:)
Igen,így ahogy modod.Mikor veszek valamit,a többirányú hasznosításra is gondolok.
Sziasztok!
Én ilyet készítettem:
[link]
Félgömb alakú műanyag tál oldalára pakoltam bele a piskótatekercseket, rá került a zselatinos massza, a tetejére újból piskótatekercs került, majd ment a hűtőbe.
ezért jó a habüst, mert azt eleve tudod másra is hasznosítani és tortaformaként is lehetőséged van több minden kipróbálására. :)
Tehát habüst...az olcsóbb...olyan kell nekem :D
köszi mindenkinek!!!
Én mondjuk nem szeretnék sokat belefeccölni a formavásárlásba,mert mint focilabda,úgy női mell forma sem kell gyakran:))
óóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó, kösziiiii:
[link]
Hehe, nekem is barcelonás focilabda kell majd. :D
Bocs, most néztem vissza. Van ilyen sütőforma tényleg. PL. nézd meg ezt:
[link]
Oké-oké, de csinált más tortákat is benne, nézd meg a tartalomjegyzéket!
Azaaaaaaaaaaaaz! :D Köszi!
Ja, félre értelmeztem: kerek lábas fém szűrőről volt szó. Tehát régi fajta...be kell szereznem. Amúgy kiskuktánál olvasom mindezt.
Én a focilabda tortát úgy csináltam, hogy gyakorlatilag egy charlotte tortát készítettem. Piskótatekercs felszeletelve, egy inoxtálat folpackkal kibéleltem, ebbe ment a piskóta, krém, piskóta. alja egy kerek piskótalap volt.Ezt vontam be fondanttal.Naplómban van róla kép.
A női mellett hasonlóan mint salabakter. :)Csak én egy félgömb alakú műanyag joghurtos poharat használtam, abba nyomkodtam a piskóta maradékot. :)
Ha jol tudom, ezeket a formakat tobb reteg, kremmel osszeragasztott piskotakbol vagjak ki.
Nincs,és van ilyen habverő tálam is fémből,abban is sütöttem már,és nem egyenes az alja.Félgömb.
A tál alja sincs lenyesve?
De komoly tortád lett. Ha nincs más így csinálom, de a focilabdához egyszerűbb lett volna egy tál. :)
Nekem van félgömb alakú jénai tálam,a scharlottét abba szoktam csinálni,csak ez egy kicsit nagy.
Ez inkább egy charlotte torta, amire jó más edény is. Itt a kérdésem az lett volna, hogy olyan edény, aminek kerek az alja és sütőben is jól viselkedik. A charlotte tortát már hidegen állítják össze a tálban.
Nézd meb a naplómba a női torzót,én pl.kifaragtam,a nyesedékből csináltam rá a két mellet,merőkanálba nyomkodtam marcipánt,úgy bele a nyesedéket,ráfordítottam a rortára,és erre jött még az egészre a marcipán,hogy ne legyen göröngyös a mell.:))
De ha nem akarsz szabdalni,nincs ötletem.Pedig a gyerekek alig várják nálam,hogy leessen belőle a "széle".
Hát ugyanúgy felvágod lapokra, mint egy normál tortát. Legalábbis én csak a piskótát gondoltam formára sütni és utána lapokra, tölteni, bevonni...
További ajánlott fórumok: