Neked is elázik a fanta szelet piskótája? (tudásbázis)
Nekem 10 éve nem ázik át!
kb.azóta nem csináltam!:)))
sziastok! most vágtam fel tesztelésre, eddigi legjobban sikerült:D köszönöm a tippeket:)
NEM ázott el a piskóta, és nagyon finom. Bár, eddig is az volt:D
Amit máshogy csináltam: kicst tovább sütöttem a piskótát, mint eddig. A túrót szétkentem a tepsi széléig, hogy a fantás trutty ne érintkezhessen va piskótával sehogy.
És zacskós túrót használtam, zsírosat!
Köszi még egyszer:)
Nekem még nem ázott el eddig soha...
Próbáld esetleg azt, hogy szárazabb, zacskós túrót vegyél ne azt a kockát!!! Akkor szerintem egész biztos nem ázik el.
És én is hagyom kihűlni és elkészítés után egy éjszakát a hűtőben állni szóval nem az lesz a baj tuti.
Upsz, még, jó, hogy szóltál :) KÖSZI.
Amúgy 2 csomag is elég :) lenne ám a tetejére krém bőven :)
Más esetekben úgy segítünk az "elázáson",hogy egy nagyon vékony réteg lekvárt kenünk a piskótára,és arra megy a krém!
Meg lehet próbálni,hátha beválik ebbe az esetbe is.
20 csomag puding!:)))))))
Akkor jó száraz lesz!
Bocsi.Ezt nem tudtam megállni!♥
Köszi, ugyanez az én receptem. Bár, én csak este tudom elkészíteni, miután elaludt a kisfiam, és másnap esszük. saját tapasztalatból azt láttam, hogy kicsit álljon a hűtőben, kb 3 órát, hogy zselésebb legyen, könnyebb legyen szeletelni, tálalni.
Lehet csak ez a baj, hogy áll, ezért ázik el.
Gyorsan bemásoltam a naplómból, nekem soha nem ázik el, mondjuk nincs is ideje rá :)
Üdítőszelet
Vagy hallottam már Fanta szelet, kóla süti
Tésztához:
6 tojás
15 dkg porcukor
10dkg liszt
2 ek kakaópor
1 dl étolaj
½ csomag sütőpor
csipet só.
Tojások sárgáját porcukorral és a kakaóporral habosra keverjük majd az étolajat állandó keverés mellett, belecsorgatjuk, a sütőporral elkevert lisztet apránként adagolva belekeverjük. Tojások fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk és óvatosan a masszához, keverjük. Kikent lisztezett tepsibe sütjük, közepes lángon és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
50dkg tehéntúró
25 dkg margarin
20dkg porcukor
1 csomag vanília cukor
1 citrom reszelt héja.
Margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, és a citromhéjat, alaposan összekeverjük és a kihűlt tészta tetejére, simítjuk.
Pudingbevonat:
20csomag vanília puding
7 dl szénsavas üdítő
Pudingot néhány kanál üdítővel simára keverjük és állandó keverés mellett sűrűre, főzzük, gyakran kevergetve kissé hűlni hagyjuk, majd a túró tetejére halmozzuk, aztán az egész süti be a hűtőbe.
Túróból ha csak lehet többet teszek bele és ha 2 vaníliás van benne az sem rontja el. És ettem már úgy is, hogy málna-citrom-eper-kivi kóla volt a narancs helyett hát................jól bevált recepten ne változtass mondásnál maradva marad a FANTA
Ma újból készítek. Ötletek, tippek, hogy miért lesz "vizes" a piskóta? Lehet ez így normális:)
(megvárom, amíg kihűl a piskóta, és meghűl a túró, csak utána rakom őket össze)
További ajánlott fórumok:
- Milyen oka lehet, hogy egy férfi hetekig csapja a szelet, utána meg sunyin próbál lerázni?
- Megéreztem a tavasz szelét...
- Miért csapja egy férfi a szelet, ha közben nem akar semmit?
- Egy focilabda torta félgömb piskótája miben sül meg?
- Van egy süti, rózsaszín a piskótája, és hab van rajta, ismeri valaki?
- Mi van, ha a vakondtúrás torta piskótájából kihagyom a tojásokat?