Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Neked is elázik a fanta szelet piskótája? fórum

Neked is elázik a fanta szelet piskótája? (tudásbázis)


2010. nov. 14. 17:43
Nekem nem szokott, sőt, legutóbb kicsit száraz is lett, de szerintem akkor sokáig sütöttem.
23. 37fda6506d (válaszként erre: 17. - *Pillango*)
2010. nov. 14. 17:30
Örülök :)
22. era06
2010. nov. 14. 16:16
nem
21. t.Ili
2010. nov. 14. 14:04

Nekem 10 éve nem ázik át!

kb.azóta nem csináltam!:)))

20. 190124133c (válaszként erre: 19. - F303be5590)
2010. nov. 14. 14:03
megosztanád velünk is,hogy miért nem?
2010. nov. 14. 14:01
nem. nekem nem.
2010. nov. 14. 12:40
szia, ha habfixálót szórsz a piskótára nem ázik el!
2010. nov. 14. 12:25

sziastok! most vágtam fel tesztelésre, eddigi legjobban sikerült:D köszönöm a tippeket:)

NEM ázott el a piskóta, és nagyon finom. Bár, eddig is az volt:D

Amit máshogy csináltam: kicst tovább sütöttem a piskótát, mint eddig. A túrót szétkentem a tepsi széléig, hogy a fantás trutty ne érintkezhessen va piskótával sehogy.

És zacskós túrót használtam, zsírosat!

Köszi még egyszer:)

16. Milédy (válaszként erre: 14. - *Pillango*)
2010. nov. 13. 10:17
Tegyél bele habfixálót,és egy kevés buzadarát az felszivja a vizréteget,a fixáló pedig keményebbé teszi! jo probálgatást.
2010. nov. 13. 10:14
en mindig hgyomanyos piskotabol keszitem, all is es soha nem azott el eddig
14. *Pillango* (válaszként erre: 13. - Heni86)
2010. nov. 13. 10:10
köszi! eddig kockát vettem, ma megpróbálom a zacskóst!
13. Heni86
2010. nov. 13. 09:54

Nekem még nem ázott el eddig soha...

Próbáld esetleg azt, hogy szárazabb, zacskós túrót vegyél ne azt a kockát!!! Akkor szerintem egész biztos nem ázik el.

És én is hagyom kihűlni és elkészítés után egy éjszakát a hűtőben állni szóval nem az lesz a baj tuti.

12. Cservenák Vali (válaszként erre: 1. - *Pillango*)
2010. nov. 13. 09:47
Nem nézd meg a neten olyan néven,hogy mirinda vagy miranda szelet nekem mindig nagyon jól sikerül szia.
11. 37fda6506d (válaszként erre: 7. - *Pillango*)
2010. nov. 13. 09:25
Jó ha áll egy kicsit, az ízek miatt. Nálam egyszer az volt a probléma, hogy a túró túl vizes volt, és akkor nekem is elázott, jól ki szoktam facsarni, mondjuk nem teljesen, mert akkor fullasztó.
10. 37fda6506d (válaszként erre: 8. - T.Ili)
2010. nov. 13. 09:21

Upsz, még, jó, hogy szóltál :) KÖSZI.

Amúgy 2 csomag is elég :) lenne ám a tetejére krém bőven :)

2010. nov. 13. 09:17

Más esetekben úgy segítünk az "elázáson",hogy egy nagyon vékony réteg lekvárt kenünk a piskótára,és arra megy a krém!

Meg lehet próbálni,hátha beválik ebbe az esetbe is.

8. t.Ili (válaszként erre: 6. - 37fda6506d)
2010. nov. 13. 09:14

20 csomag puding!:)))))))

Akkor jó száraz lesz!



Bocsi.Ezt nem tudtam megállni!♥

7. *Pillango* (válaszként erre: 6. - 37fda6506d)
2010. nov. 13. 09:12

Köszi, ugyanez az én receptem. Bár, én csak este tudom elkészíteni, miután elaludt a kisfiam, és másnap esszük. saját tapasztalatból azt láttam, hogy kicsit álljon a hűtőben, kb 3 órát, hogy zselésebb legyen, könnyebb legyen szeletelni, tálalni.

Lehet csak ez a baj, hogy áll, ezért ázik el.

2010. nov. 13. 09:02

Gyorsan bemásoltam a naplómból, nekem soha nem ázik el, mondjuk nincs is ideje rá :)


Üdítőszelet


Vagy hallottam már Fanta szelet, kóla süti


Tésztához:

6 tojás

15 dkg porcukor

10dkg liszt

2 ek kakaópor

1 dl étolaj

½ csomag sütőpor

csipet só.


Tojások sárgáját porcukorral és a kakaóporral habosra keverjük majd az étolajat állandó keverés mellett, belecsorgatjuk, a sütőporral elkevert lisztet apránként adagolva belekeverjük. Tojások fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk és óvatosan a masszához, keverjük. Kikent lisztezett tepsibe sütjük, közepes lángon és a tepsiben hagyjuk kihűlni.


Krém:

50dkg tehéntúró

25 dkg margarin

20dkg porcukor

1 csomag vanília cukor

1 citrom reszelt héja.


Margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, és a citromhéjat, alaposan összekeverjük és a kihűlt tészta tetejére, simítjuk.


Pudingbevonat:

20csomag vanília puding

7 dl szénsavas üdítő


Pudingot néhány kanál üdítővel simára keverjük és állandó keverés mellett sűrűre, főzzük, gyakran kevergetve kissé hűlni hagyjuk, majd a túró tetejére halmozzuk, aztán az egész süti be a hűtőbe.



Túróból ha csak lehet többet teszek bele és ha 2 vaníliás van benne az sem rontja el. És ettem már úgy is, hogy málna-citrom-eper-kivi kóla volt a narancs helyett hát................jól bevált recepten ne változtass mondásnál maradva marad a FANTA

5. *Pillango* (válaszként erre: 3. - 37fda6506d)
2010. nov. 13. 09:01
miből készíted?:)
2010. nov. 13. 09:00
Nekem nem, de nem azt a szokványos piskótatésztát készítem, hanem olyat ami nem éppen diétás és tele van olajjal.
2010. nov. 13. 08:59
Én nem piskótából készítem.
2010. nov. 13. 08:58

Ma újból készítek. Ötletek, tippek, hogy miért lesz "vizes" a piskóta? Lehet ez így normális:)


(megvárom, amíg kihűl a piskóta, és meghűl a túró, csak utána rakom őket össze)

2010. nov. 13. 08:57
Neked is elázik a fanta szelet piskótája?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook