Van egy süti, rózsaszín a piskótája, és hab van rajta, ismeri valaki? (tudásbázis)
Rózsaszin cukormázat így készítek tojás nélkül.
20 dkg porcukor
3 ek olaj
3 ek szűrt meggy lé(bodza bogyóból készült szinezőből kevesebb)
pár csepp vérnarancs aroma-ez el is maradhat.
Jól kikavarjuk simára,és a süti tetejére, simítjuk.
Megszárad hamar,és szép fényes lesz.
Szia!A tésztájába nem kell liszt??
Megsütném ezt a sütit,jól hangzik.
Nekem a következő receptem van ebben a témában :
Rózsaszín szelet
60 dkg lisztetbe belemorzsolunk15 dkg margarint,2 csomag szalakárét, 2 egész tojást,25 dkg porcukrot, 1.5 dl tejet és egy vérnarancsaromát.....ezeket alaposan összegyúrjuk. majd három lapőot nyújtun k és a tepsi hátoldalán egyesével megsütjük...
A krémhez : 0.5 l tejjel és 4 evőkanál lisszttel krémet főzünk ,majd kihűtjük 1 csomag margarint és kb 25 dkg porcukorral és vaníliáscukorral habosra keverjük és a kihűlt lisztes krémmel összekeverve habosra keverjük
EZzel a krémmel betültjük a lapokat , hűtjük..
A tetejére 2 db fehérjéből és 20 dkg porcukorból mázt készítünk..
Megjegyzés : a tésztája olyan mintha piskóta lenne, nem kell megijedni a két csomag szalakárétól mert nem fog érződni az ízén
lehet mandulaaromával is készíteni ,akkor zöld lesz a tészta...
én a tetejére nem szoktam rakni fehérje mázt , mert odzkodok a nyers tojástól, inkább porcukrozni szoktam...
remélem tudtam segíteni...
Kuldom a Puncs szelet receptjet (nem tudom erre gondoltal-e)
7 tojasfeherjet 21 dkg cukorral goz folott habba verunk hozzadjuk a 7 tojassargat, 1 tasak vaniliacukrot es 3 puncspudingport. Vajazott, liszttel megszort (sutopapirral kibelelt) tepsibe tesszuk, megsutjuk.
Krem:3 dl tejbe 1 vaniliapudingot megfozunk. 20 dkg porcukrot 20 dkg Rama margarinnal 1/2 dl rummal habosra kavarunk, a kihult pepet aprankent hozzaadjuk.
A kihult tesztara kenjuk a kremet, tetejere 3 tojasfeherjebol es 12 dkg cukorbol goz folott habot verunk es a kremre simitjuk. A habra csokit reszelhetunk.
Jo etvagyat kivanok!
Sziasztok!
Ez a süti engem is érdekelne!
Milyen sütiket sütnek dunántúlon?
Sziasztok!
Én is szeretnék receptet!
Még nem ismerem, de szívesen meg sütném!
Sziasztok! Nem ismerem sajna, de felkeltette a fantáziám!
Ha megvan a recept szerintem kipróbálnám
nyami
De rendes vagy:))) Akkor légyszi, kérdezd meg Anyukádtól, biztos egyre gondolunk!
Nagyon köszi előre is!!!
További ajánlott fórumok:
- Járt már úgy valaki, hogy tesztet csinált és nagyon halványan épp hogy látszódott, de rózsaszín lett a teszt csík?
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Mensi elött van olyan, aki már napokkal elötte görcsöl és van rózsaszines stb. folyás?
- Beltéri falfestékbe kevertünk színt, narancssárgát szeretnénk, de rózsaszín lett. Lehet valamilyen másik színnel javítani rajta?
- Ismeri valaki a DaWanda oldalt? Ha hirdetek rajta, az nekem mennyibe kerül?
- Sziasztok! Szülinapomra kaptam egy rózsaszin lángfát. Ki ismeri? Nem tudom, mekkorára nő meg, hová ültessem?