Beltéri falfestékbe kevertünk színt, narancssárgát szeretnénk, de rózsaszín lett. Lehet valamilyen másik színnel javítani rajta? (tudásbázis)
Szia! Mi is így jártunk:( Bár én közöltem a férjemmel, ez nembugyi rózsaszín, hanem barackvirág:) Szegény morfondírozott egy ideig a falfestés közben, egyszer aztán kitört: Mi a fenétől barackvirág szín ez? Mire a válaszom: Mert jobban hangzik, int a bugyirózsaszín:) Nos 1 évig ilyen volt a falunk. A konyhán kisérleteztünk még vele, hogy tettünk bele még 1 flakon narancssárga színezőt, nos az eredmény, sötét mályva lett, a naracssárgától igen messze....
Az idén már "rafkósabbak" voltunk:) Nagyon klassz előre bekevert festékeket lehet kapni. Ilyen kis lapos vödrökben. Gyönyörűen fed és a színe is az, ami a mintán látható. Nem drágább semmivel sem, minhogy veszel egy vödör beltéri fehérfestéket és veszel hozzá, 2-3 flakon színezőt....
Viszont egy problémája van. Nem akartuk az egész szobát erős narancssárgára és fehér dizperzittel hígítottuk. Nos amikor nagyon sokat akartunk rajta világosítani, ott meglátszott, hogy a fehér festék "kicsapódik" a naracssárga festékben, de ez csak azután miután felkentük a falra:( Hígítani csak vízzel lehet, igaz rá is van írva:)
Szerencsére nekünk sem kellett kiönteni, a barátnőm unokahúgai szobáját épp akkor festették. :o)
Örültek neki. :o)
Egyébként szerintem a lazacrózsaszín meg a krémes narancs csak egy hajszál... :o)
Nekünk is festő mondta, hogy igazán narancs nem lesz belőle...
Nem sötétet, csak tiszta narancs színt akartunk.
Drukkolok, hogy sikerüljön. :o)
Majd számolj be! :o)
nekünk a rózsaszínből szép krémes-halványnarancsos lett.. igaz mi nem is akartunk sötétet...
zebrában mondták, hogy nem narancssárgát kell belekeverni, mert bármilyen márkájú, drága is, mindből rózsaszín lesz...:(
Szerintem abból nem lesz narancs soha...
Mi is így kezdtük...
Nálunk sok sárgával a bugyirózsaszínből lazacrózsaszín vált...
Aztán vettünk új festéket, és az előbb leírt módon kevertünk narancsot.
Ha rózsaszín lesz, nem a mennyiséggel van a gond...
Ha előbb kevered bele a piros színezőt és utána a sárgát, akkor rózsaszín lesz...
Úgy kell csinálni, hogy előbb beszínezed sárgára, és aztán apránként adagolod hozzá a pirosat...
Igazság szerint pirosból és ciromsárgából van narancs ha fhér volt gondolom az alap akkor nagy mennyiségü szinező kell hozzá.
mi is igy jártunk a szinezővel püspök lilát szeretem vola és nagyo halvány kékes lila lett mert 5L fehérbe csak 1-1 piros és kék szinezőt tetünk.
Nem igazán...
Mi is kevertünk anno szép lazacrózsaszínt ilyen módon... ;o)
Pedig mi is narancsot akartunk...
Milyen színezőt kevertél bele? Narancsot vagy sárgát és pirosat?
További ajánlott fórumok:
- Babát szeretnénk 2011-re
- Babát szeretnénk 2010-re
- Akik 2012-ben szülni szeretnének:)
- Az egyik szoba elég sötét, de mindenképpen narancssárgára szeretnénk festeni, nem tudjuk eldönteni, milyen árnyalat lenne jó?
- Kislány szobát szeretnénk festeni: a narancssárga és a rózsaszín szerintetek összeillik?
- Tudnátok ajánlani valamilyen apartmant, ami kulturált? Karácsony után szeretnénk pár napra elmenni valami szép helyre, ahol hegyek is vannak