Mi van, ha a vakondtúrás torta piskótájából kihagyom a tojásokat? (tudásbázis)
Kókuszos meggyes kocka (tojás nélkül)
Hozzávalók
*
elkészítés:10 - 15 perc
*
nehézség:normál
*
sütési hőfok:170 ℃
*
sütési idő:30 perc
Kókuszos meggyes kocka (tojás nélkül)
*
40 dkg liszt
20 dkg cukor
1 dl étolaj
2 evőkanál kakaópor
80 dkg magozott meggy
fél liter tej
1 csom.sütőpor
* Tetejére
6-8 evőkanál melegített meggylekvár
kókuszreszelék
A hozzávalókat összekeverjük és zsírozott vagy sütőmargarinozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. A sütőből kivéve melegített meggylekvárral kenjük meg, és bőségesen megszórjuk kókuszreszelékkel. Kockára szeleteljük miután kihűlt.
délután hazafelé hoz a párom tojást:)
Inkább nem hagyom ki belőle:)))
Nekem van egy receptem, ami sütés nélkül készül.
A nők lapja konyha márciusi számában bukkantam erre a tortára. A receptet némileg átalakítottam, mert nem volt kedvem piskótát sütni.
A tészta hozzávalói: 250g kakaós keksz- 12-15 dkg olvasztott margarin
A krémhez: 500g túró- 1 citrom reszelt héja-2 dl habtejszín- 2 cs vaníliáscukor- 8-10 dkg porcukor- 80 g zselatin fix- gyümölcs (nálam málna)
Elkészítés: A kekszet ledarálom és az olvasztott margarinnal összekeverem, majd félrerakom. A tejszínt a zselatinnak kemény habbá verem. Egy másik tálban jól elkeverem a túrót, a citrom héját és a kétféle cukrot, majd a habot is beledolgozom. Egy tetszés szerinti tálat, vagy sütőformát alufóliával kibélelek és beleöntöm a túrós tölteléket. Egyenletesen belenyomkodom, a tetejére pedig sűrűn elhelyezem a málnaszemeket. Végül, a darált keksz egy részét rámorzsolom a málnás rétegre és ellapogatom. Ez lesz a torta alja. Kb 2 órára hűtőbe rakom. Tálalás előtt óvatosan tányérra borítom, a tetejére pedig rámorzsolom a maradék kekszet.
szerintem összeállni nem fog ...
mert hát mit is sütsz meg tojás nélkül?
azt a hülye port, meg margarint??
Már megint , én és már megint nincs itthon tojás:))))
Mindenem megvan hozzá csak az a frány tojás nincs:)
Nem emelkedik olyan magasra vagy mi lesz vele?
Mert ha lapos marad sem baj, mert akkor megtöltöm túróval és lesz belőle túró rudi:)
További ajánlott fórumok:
- Ha pár napig kihagyom az antidepresszánst, attól lehetek rosszabbul?
- Egy focilabda torta félgömb piskótája miben sül meg?
- Van egy süti, rózsaszín a piskótája, és hab van rajta, ismeri valaki?
- Készítettél már előlre elkészített "porokból" sütit, tortát (pl. vakondtúrás stb)? Milyen?
- Neked is elázik a fanta szelet piskótája?
- Kifújt tojásokat hogyan tisztítsam meg, hogy a maradék kis tojásfehérje ne büdösödjön bele? Köszi a tippeket!