Cukrászok, háziasszonyok segítsetek!Focilabda alakú tortát szeretnék sütni! (tudásbázis)
Köszi!
Az tényleg nem lesz marcipán ízű:D
Köszi az ötletet!
Nem mondhatnám,hogy szereti a kókuszt,de azt legalább megeszi,ha muszáj:D
Legjobb lenne valami húsos tortát sütni neki:DDD
Szia,
ha elég stabil a krém, teljesen gömbformára is csinálhatod, egy pudingos-vajas vagy egy keményebb fehér csokis trüffelkrém megtartja. Ha nem akarsz sokat vacakolni a bevonással, magával a fehér krémmel le is kenheted, erre jönnek az étcsokis fekete foltok, aztán kókuszreszelékkel panírozod, jaaaaaaj, feltéve ha azt szereti az a finnyás ember :D
Jövő szombaton fogom megsütni,mindenképp beszámolok róla,hogy sikerült!
Addig is,ha valakinek van még valami ötlete,nyugodtan leírhatja:-)
Megkaptam,köszönöm!!
Nagyon jó ez a könyv!Sokat segítettél!Köszi:)
Köszi az ötleteket!
Mokka várom azt a receptet:-)
Little_angel az a baj,a mandulaaromát is utálja.A mandulát,a marcipánt és a diót is..
Azt hiszem,beadná a válópert,ha újpest tortával beállítanék:-DDDD
Szerintem ugy készítsd el, hogy ha van egy kerek formád azt kellene kiraknod feltekert piskótaszletekkel, közepébe valami töltelék.Ezt kiborítani (folpackkal kibélelni előtte a formát)és ezt bevonni, kivülről fehér krémmel utána meg a csokikrémmel v. olvasztott csokival a sötét sokszögket bekenni. Nem lesz egyszerű,de meglehet csinálni. Persze egy fél labda lesz,de a kerek ugy is elgurulna .
:o)
nah akkor Én nem írom le +1x...
egyetértek little_angel-el :D
szerintem ez marha jó ötlet:D
az én páromis focibu.i:D
Esetleg bevonhatom fehér csokis tortabevonóval?Létezik ilyen?
És a nyolcszög alakú fekete mintákat a lasztira mivel oldhatnám meg?
Nagyjából sejtem,hogyan kellene elkezdeni.Piskótából több lapot sütök,és ezeket félkör alakban kivágom,elrendezem egymás tetejére,közé csokikrémet teszek.
De mivel vonhatnám be,hogy fehér legyen?
Marcipán kizárva,mert nem szereti..
Sziasztok!
Férjem születésnapjára rendeltem egy ilyen tortát,de a cukrász mégsem tudja megcsinálni,mert nem ér rá.
Úgy döntöttem,nem megyek be a városba,ahol drágán megrendelhetném,inkább magam próbálkoznék meg vele..
További ajánlott fórumok:
- Tudtok felsorolni szakácsokat, cukrászokat és szakácskönyv írókat?
- Mennyit ér a háziasszony (a nő otthoni) munkája?
- Régi idők praktikái a mai idők háziasszonyainak
- Én, a várandós, egygyermekes, lassan diákká váló élettárs és háziasszony
- Oszd meg kedvenc receptedet:) Kezdő és haladó háziasszonyoknak
- Kezdő háziasszony problémák!! Hogyan osszam be okosan a pénzt?