Egérke recept


1/2 l tej
1/2 l liszt
2-3 evőkanál cukor
6 tojás
csipet só
a sütéshez olaj
Az Egérke elkészítési módja:
A tejet csipet sóval meg a cukorral ízesítjük, felforraljuk, és lassan belecsurgatjuk a lisztet, állandóan kevergetve. Levesszük a tűzről, és tovább verve, egyenként dolgozzuk el benne a tojásokat. Megforrósítjuk az olajat, és az olajba mártogatott kanállal a tésztából gömböket szaggatunk bele. Ropogósra sütjük, és még forrón kakaós vagy fahéjas cukorral megszórjuk.
Ebből az adagból nagyon sok lesz, egy kiadós levessel gyors és egyszerű ebédet készíthetünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: marcsyka, 2007. júl. 15. 11:09
Az egérke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.