Dius-féle isteni házikenyér recept


55 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
4 dl langyos víz
1 ek. só
1 ek. sikér
1,5 ek. cukor
0,5 csomag élesztő
3-4 ek. olaj
A Dius-féle isteni házikenyér elkészítési módja:
a hozzávalókat üsszegyúrjuk, majd 45 percig kelni hagyjuk, ezután mégegyszer meggyúrjuk és ismét 45 percet állni hagyjuk. kivajazott, v. olajott fomába öntjük. ezután előmelegített sütőbe tesszük 45-50 percre.
Én jénai edényben sütöttem , gyönyörű formája lett.
Állítólag ha az edényt sütőzacskóba teszed még finomabb lesz a kenyér.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: dius81, 2010. jan. 19. 11:08
A dius-féle isteni házikenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.