Gyerekvállalás fiatalon. Buktató? (beszélgetés)
Nem hagytam abba sulit a terhesség miatt, nem azért mert férjhez akartam menni és nem azért, mert nem ismertem a fogamzásgátlás lehetőségeit, senki nem szekált, hogy már ideje, stb.
Hanem azért, mert így döntöttem.
Manapság egy szülői lassan úgy néz ki, mintha a nagymamák járnának oda;)
Bocs!
Annyira kitolódott a gyermekvállalás, hogy már csodaszámba megy, ha valaki huszonéves korában szül.
Nem tudom, hogy merre élsz és hol látsz ilyet, de manapság, akik ilyen korban vállalnak gyereket, azok vagy tudatlanok (fogamzásgátlás) vagy valamiért teszik (csok, babaváró).
22 évesen szültem, azaz 2 hónappal az előtt, hogy betöltöttem volna.
Én pont fordítva látom. Amikor a nagyszüleim fiatalok voltak, teljesen természetes volt 18-20 éves lányként férjhez menni, sőt...Manapság a többség inkább 30 körül vállal gyereket. (32 vagyok, baráti/ismerősi körben legalábbis ezt látom)
Nyilván, voltak/vannak kivételek régen is, és most is. A lényeg, h átgondolt, felelős döntés legyen, ha valaki képes gondoskodni róla és szereti a gyerekét, onnantól kezdve magánügy.
Sziasztok.
A környezetemben egyre több olyan párt látok [ 16 és 20 éves korosztály] ahol a lány terhes. Az én időmben, még a 30 éves páromnak sem voltak gyerekei, nemhogy 19 évesen, amikor még fogalmuk sincs a szexről, tisztelet a Kivételnek. Nagyon szomorú, hogy ez a jövő.
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Mit lehet tenni, ha az ember nagyon fél a gyerekvállalástól?
- Helyes gyerekvállalás avagy mikor van a legjobb idő rá?
- Korai gyerekvállalás?
- Kedvesem 30 éves, én 21. Szerinted korai a gyerekvállaláson gondolkozni?
- Egyedülálló nőként milyen lehetőségek vannak a gyerekvállalásra?