Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Darazsak a ház körül fórum

Darazsak a ház körül (beszélgetés)

16. Highlander73 (válaszként erre: 1. - 8da1bf4cae)
2022. júl. 22. 07:20
Minket is tegnap leptek el.Láttam köztük sok kicsit.Valószinüleg most keltek ki.Késő este vagy hajnalban kell őket irtani.Tegnap férjem WD40-et adott nekik mert elfogyott a darázsirtó spray.
2022. júl. 22. 06:51
Milyen vegyszert fújtatok rájuk? Én amiket most vettem, rájuk fújtam, de meg sem érezték. Pár éve ugyanezt fújtam rájuk, akkor megdermedve lehullottak. Végül kínomban a lukat, ahol bejárnak, betömtem gyurmával. Hátha az segít.
2022. júl. 21. 18:45
Nálunk a gázórába és az ablakok fa részébe fészkelték be magukat.Valami bivalyerős máéreggel lespricceltük, attól- ennek 4_5 éve - eltűntek.
13. hajnallányka (válaszként erre: 1. - 8da1bf4cae)
2022. júl. 21. 18:37
Nekünk sok éve a bejárati ajtónk fölé fészkeltek. Mivel én allergiás vagyok (méheket, darazsakat kerülnöm kell) muszáj volt eltűntetni onnan őket. Nagyon agresszívak voltak. Valószínű valahol ott van a fészek nálatok is.
12. csemár (válaszként erre: 11. - 55Judit)
2022. júl. 21. 17:27
Köszönöm egyébként a jótanácsot, tudom, csak segíteni akartál!
11. 55Judit (válaszként erre: 10. - Csemár)
2022. júl. 21. 17:22

Hát így más a gyerek fekvése. Csak a kerti csapról tudtam.

Én se mérgezek, sőt a kertben sincs vegyszerhasználat. A darázscsapdában sör van, de a jelek szerint a vizet többre becsülik. Nem elég korán tavasszal kezdtem, lehet az a baj.

Voltak olyan fügéim is, amiket nagyon leptek a darazsak. Félelmetes volt. Le is cseréltem azokat a bokrokat, már egyik fajtát se környékezi meg a darázs.

10. csemár (válaszként erre: 9. - 55Judit)
2022. júl. 21. 16:37
A csap mellett van az öntözőkanna, továbbá az én "kerti tavam", azaz egy 25 literes vasüst, teli vízzel - este abból locsolok. Ez mind szabad hozzáférés a vízhez a darazsak(, méhek, verebek, cinkék, galambok stb. számára). Nem opció a nejlonzacskó, de a méreg se. Fontos - amit írsz -, hogy lassan mozogjunk a közelükben, ne hadonásszunk, hirtelenkedjünk.
9. 55Judit (válaszként erre: 6. - Csemár)
2022. júl. 21. 16:21

A nagy melegben biztos nem használjátok ti se a kerti csapot. Egy nejlonzacskót kéne rágumizni hogy ne legyen nedvesség. Gondolom, csak reggel-este locsoltok.

Nálam a kis kerti tó szinte megközelíthetetlen. de már belejöttem, ha lassan mozgok nem bántanak.

2022. júl. 21. 16:17
Igen, sok darázs van felénk is. Szárazság van, meleg van.Keresik a hűvöst(pl:fagyal sövénysorunkban), illetve a nedvességet.Virágládákat ebben a melegben behordom zárt épületbe, víz lefedve, csak a madáritató "működik"-Darázsirtóval kinyírom őket a fészekben este.
7. LBO
2022. júl. 21. 16:16

Valahol biztos hogy ott van a fészkük.

Nálunk a garázs padlásán volt egy nagy fészek. Férjem meg a tesóm leszedték, azóta csend van.

6. csemár (válaszként erre: 5. - 55Judit)
2022. júl. 21. 16:06
Tele vagyunk darazsakkal mi is. A kerti vízcsaphoz járnak inni. A hideg kiráz tőlük...
5. 55Judit (válaszként erre: 4. - Csemár)
2022. júl. 21. 15:58
Én is elolvastam. Még inkább azon leszek, hogy már tavasszal csapdázzam be a darazsakat.
4. csemár (válaszként erre: 1. - 8da1bf4cae)
2022. júl. 21. 15:53

Ezt találtam:

[link]

3. 55Judit (válaszként erre: 1. - 8da1bf4cae)
2022. júl. 21. 15:49

Nálam is sok a darázs. Főleg a kerti tónál. Gyakran találok itt-ott sarokban, tárolóban, a műhelyben darázsfészket, mert nyitva az ajtó és be tudnak repülni. Le szoktam verni, így nem szaporodnak el jobban. Darázscsapdát is érdemes kirakni.

Vegyél egy doboz legolcsóbb sört, azt öntsél bele. Nagyon szeretik. csapdát egyébként legjobb tavasszal kirakni. Ekkor leginkább a királynő jár enni-inni. Ha ezeket fogja meg a csapda, királynőnként több ezer leendő darázstól is meg tudunk szabadulni az év folyamán.

2. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - 8da1bf4cae)
2022. júl. 21. 15:35

A darazsak és méhek nem feltétlenül ott építenek fészket maguknak, ahol virágot találnak. Nagy távolságokat képesek repülni.

Célszerű lenne megkeresni a darázsfészket és hozzáértő szakemberrel leszedetni, mert később veszélyesek is lehetnek, és nehezebb is lesz.

2022. júl. 21. 15:33
Sziasztok! Ház körüli darazsak, virág van csak gyümölcs nincs. Ház falán mégis sok a darázs. Más is tapasztalt ilyet? Mitől lehet ez?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook