Darazsak a ház körül (beszélgetés)
Hát így más a gyerek fekvése. Csak a kerti csapról tudtam.
Én se mérgezek, sőt a kertben sincs vegyszerhasználat. A darázscsapdában sör van, de a jelek szerint a vizet többre becsülik. Nem elég korán tavasszal kezdtem, lehet az a baj.
Voltak olyan fügéim is, amiket nagyon leptek a darazsak. Félelmetes volt. Le is cseréltem azokat a bokrokat, már egyik fajtát se környékezi meg a darázs.
A nagy melegben biztos nem használjátok ti se a kerti csapot. Egy nejlonzacskót kéne rágumizni hogy ne legyen nedvesség. Gondolom, csak reggel-este locsoltok.
Nálam a kis kerti tó szinte megközelíthetetlen. de már belejöttem, ha lassan mozgok nem bántanak.
Valahol biztos hogy ott van a fészkük.
Nálunk a garázs padlásán volt egy nagy fészek. Férjem meg a tesóm leszedték, azóta csend van.
Ezt találtam:
Nálam is sok a darázs. Főleg a kerti tónál. Gyakran találok itt-ott sarokban, tárolóban, a műhelyben darázsfészket, mert nyitva az ajtó és be tudnak repülni. Le szoktam verni, így nem szaporodnak el jobban. Darázscsapdát is érdemes kirakni.
Vegyél egy doboz legolcsóbb sört, azt öntsél bele. Nagyon szeretik. csapdát egyébként legjobb tavasszal kirakni. Ekkor leginkább a királynő jár enni-inni. Ha ezeket fogja meg a csapda, királynőnként több ezer leendő darázstól is meg tudunk szabadulni az év folyamán.
A darazsak és méhek nem feltétlenül ott építenek fészket maguknak, ahol virágot találnak. Nagy távolságokat képesek repülni.
Célszerű lenne megkeresni a darázsfészket és hozzáértő szakemberrel leszedetni, mert később veszélyesek is lehetnek, és nehezebb is lesz.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan védekeztek a darazsak ellen?
- Hogy lehet elűzni a darazsakat a virágokról?
- Hogyan lehet a darazsakat elriasztani?
- Hogyan űzhetnénk el a darazsakat a padlásunkról?
- Hogyan lehet a darazsakat, méheket távoltartani a pl: az itthoni játszótértől?
- Az udvarunkon egy lyukba befészkeltek a darazsak. Hogyan írtsam ki őket?