Cukkinis csirkerakottas recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Cukkinis csirkerakottas hozzávalói:
1 db nagyobb csirkemell
0,5 db cukkini
1 db tojás
1 ek zabpehely
2 ek paradicsompüré
1 fej vöröshagyma
grillfűszer
só
bors
olaj a sütéshez
A Cukkinis csirkerakottas elkészítési módja:
A csikemellet megtisztítom, kisebb érmékre szelem, kissé kiklopfolom, majd a grillfűszerrel befűszerezem. Lehet önteni rá egy kis olajat is. Egy éjszakára hűtőbe teszem, hagy érlelődjön. Másnap a vöröshagymát megtisztítom, kis kockákra vágom és kevés olajon, vagy vajon üvegesre pirítom. A cukkinit megtisztítom, félbevágom, kikaparom a magjait és nagy lyukú reszelőn lereszelem. A megsült hagymát a cukkinihez adom, sózom, borsozom és beleütök egy tojást. Az egészet összekeverem és beleteszek egy púpozott evőkanál zabpelyhet (ettől lesz ropogós). Hagyom állni kissé, addig a hússzeletkéket mindkét oldalukon fehéredésig sütöm. Nem kell teljesen átsütni, a sütőben még sülni fog. Egy kisebb tepsit kikenek a paradicsompürével és abba rakom szépen egymás mellé a csirkemelleket. A tetejüket beborítom a cukkinis keverékkel és alufólia alatt, 180 fokon légkeverésen sütöm 45 percet. Én a felénél megfordítottam a tepsit. A végén leveszem róla a fóliát és kissé megpirítom a tetejét grill funkción. Aki akar tehet rá reszelt sajtot, ízlés szerint. Jó étvágyat!
Kuszkusszal, friss salátával érdemes tálalni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alexx, 2017. szept. 9. 13:11
A cukkinis csirkerakottas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.