Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csupa csoki torta recept

Csupa csoki torta recept

A Csupa csoki torta hozzávalói:
25 dkg jó minőségű csokoládé,
25 dkg vaj,
25 dkg liszt,
25 dkg barnacukor,
4 dl tejszín,
3 tojás,
1 evőkanál rum,
1 kiskanál sütőpor,
10 dkg darabolt mandula.


A Csupa csoki torta elkészítési módja:
A csokoládét 5 dkg vajjal megolvasztjuk. A megolvadt, meleg csokoládéba gépi habverővel apránként belekeverjük a többi vajat, a cukrot, a tojásokat, végül a tejszínt. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A sütőporos lisztet is a csokoládékrémbe keverjük. Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A forma oldalát ne kenjük ki vajjal és ne tegyünk oldalra sütőpapírt sem. A mandulát a forma aljába szórjuk. A tésztát a tortaformába, a mandulára öntjük. Előmelegített 180-200 fokos sütőben legalább egy órát sütjük. Akkor van készen, ha a beleszúrt villára vagy hústűre már nem tapad ragacsos nyers tészta, és a torta oldala elválik a tortaformától. A megsült tortát felfordítva borítjuk tortatálra, így a mandula kerül fölülre. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk. Nagyon finom vaníliaöntettel, vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal, de valamilyen fanyar gyümölcsből készített öntettel is. Itt megnézheted a torta fényképét is: http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/tortak/csupa-csoki-torta


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csupa csoki torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook