Kekszszalámi recept
A Kekszszalámi hozzávalói:- 10 dkg cukor
- 4 evőkanál kakaó
- 2 dl tej
- 10 dkg sütőmargarin
- 1/2 dl rum (vagy 1 rumaroma)
- 50 dkg háztartási keksz
A Kekszszalámi elkészítési módja:
A kekszet nyújtódeszkán kisebb - nagyobb darabokra összetörjük, és nagy tálba tesszük, amibe könnyen össze tudjuk majd keverni a folyékony összetevőkkel. A cukrot, a vajat, a kakaót és a tejet, egy lábasban feltesszük melegedni, ha forrni kezd, lekapcsoljuk a lángot. A tűzről levéve beletesszük a rumot. Ráöntjük a darabolt kekszre, és összekeverjük. Egy celofánpapírra hosszában a masszából halmokat rakunk, szorosan henger alakúra feltekerjük, közben össze-össze nyomkodjuk, hogy ne legyen hézagos.Gyorsan dolgozzunk vele, amíg meleg, különben megszilárdul és nem tapad össze, a szeletelésnél pedig omlik! Ha kihűlt (ez egy-két órát jelent a hűtőben, de jobb egy éjszakára betenni), meghempergetjük kókuszreszelékben, darált dióban, mogyoróban ízlés szerint. Éles késsel fél cm szélesre szeleteljük.
Nagyon egyszerű, és mutatós!
Én a végén kókuszba forgatom, a tetejére pedig darált mandulát szórók.
Jó étvágyat! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bf861243a6, 2009. febr. 18. 14:14
A kekszszalámi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.