Csokoládés ecklerfánk recept
A Csokoládés ecklerfánk hozzávalói:1 dl víz
8 dkg zsír vagy margarin
10 dkg liszt
3 tojás
só
2,5 dl tej
8 dkg cukor
3 dkg vaníliás pudingpor
2 tojás
2-3 dkg kakaó
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg csokoládé
A Csokoládés ecklerfánk elkészítési módja:
A vizet a zsiradékkal, sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig kevergetjük, amíg elválik az edény falától. A tűzről levesszük és egyenként hozzáadva a tojásokat jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kb. 8 cm hosszúkás tésztahalmokat nyomunk nyomózsák segítségével. Előmelegített 220 fokos sütőben megsütjük. Mikor kész, a sütőajtót kissé kinyitva rövid ideig hagyjuk száradni a fánkokat. Közben a tejet, a cukrot, a vaníliás pudingport, a tojássárgáját, a kakaót simára keverjük és tűzre téve sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukorral felvert tojásfehérjét. A fánkokat hosszában kettévágjuk, még melegen betöltjük a krémet és rátesszük a csokoládéba mártott, vagy csokoládéval díszített tetejét. Még "csábítóvá" tehetjük ha tejszínhabot is teszünk bele, de ez elhagyható.
Remek desszert, és mutatós!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bf861243a6, 2009. márc. 24. 12:01
A csokoládés ecklerfánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.