Vadászborda fűszeres töltelékkel recept
A Vadászborda fűszeres töltelékkel hozzávalói:- 4 szelet csontos karaj,
- só,
- bors,
- 2 gerezd fokhagyma,
- őrölt kömény,
- pirospaprika,
- 5 dkg olaj,
- pecsenyelé felönteni,
- 7 dkg darált hús,
- 1 ek. vágott petrezselyem,
- 4 dkg gomba,
- 1/2 fej hagyma,
- 3 dkg húsos szalonna,
- 1piros paprika,
- egy darab póréhagyma,
- zsemlemorzsa és tojás Töltelékhez,
- egy kevés currypor.
A Vadászborda fűszeres töltelékkel elkészítési módja:
A darált húst összedolgozzuk a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a vékony szeletekre vágott gombával, a kis kockára vágott szalonnával, paprikával, a vékony karikára vágott póréhagymával, petrezselyemmel, tojással, zsemlemorzsával, sóval. borssal, curryvel. A hússzeleteket a csont felöli oldalon felszúrjuk, kis zsebeket vágunk bele és megtoltjuk a Töltelékkel. Bedörzsöljük a hússzeleteket fokhagymával, sóval, borssal, köménnyel, paprikával. Olajban mindkét oldalukat elősütjük, majd vizet és pecsenyelevet ontunk rá és letakarva puhára pároljuk. Sült burgonyával tálaljuk, amit a pecsenyelével meglocsolunk. Zöldfűszeres majonézt kínálunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bf861243a6, 2009. márc. 14. 21:47
A vadászborda fűszeres töltelékkel elkészítési módja és hozzávalói.