Római leves recept
60 perc
A Római leves hozzávalói:
- 25 dkg darált hús,
- 1-1 szál sárga- és fehérrépa
- 1-1 cikk karalábé és zeller
- 1 liter paradicsomlé
- 5 dkg makaróni
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- 1 ek.olaj
- só
- őrölt bors
A Római leves elkészítési módja:
A megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket az olajon kissé megpároljuk, majd felengedjük a 4 dl vízzel hígított paradicsomlével, és felforraljuk. A darált húst a tojással, egy csipet sóval és őrölt borssal meg egy kevés zsemlemorzsával jól összedolgozzuk. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és a forrásban lévő levesbe dobáljuk. Lefedve, kis lángon kb. 25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kis darabokra tördelt makarónit, és még 15 percig forraljuk. Amikor minden megpuhult, ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük. Külön tálkában a forró leveshez reszelt sajtot kínálunk.
Isteni, és különleges! :)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: bf861243a6, 2009. márc. 9. 18:00
A római leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.