Csokoládés-céklás sütemény recept
A Csokoládés-céklás sütemény hozzávalói:3/4 pohár liszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1/2 pohár cukor
3 db tojás
fél pohár étolaj
1/2 pohár reszelt főtt cékla
1 tábla keserű csoki
1 csomag vaníliás cukor
A Csokoládés-céklás sütemény elkészítési módja:
A méréshez használt pohár űrtartalma 250 ml. Vízgőz felett egy kis edényben olvasszuk fel a csokoládét. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. Másik keverőedénybe tegyük bele a tojásokat, a cukrot és az olajat. Habverővel keverjük körülbelül két percig, majd keverjük hozzá a megfőzött és lereszelt céklát, az olvasztott csokoládét és a vaníliás cukrot. Utána óvatosan dolgozzuk bele a lisztes keveréket. Jól kiolajozott és liszttel meghintett közepes méretű tepsiben 150 fokon legalább 25-30 percig süssük. Mielőtt kivennénk a sütőből, célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni. Ha a tésztába szúrt fogvájóra már nem ragad a sütemény tésztája, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a süteményünk. Hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kockára, tetejét porcukorral hintsük meg. Süthetjük muffin sütőformában is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: deakilona72@freemail.hu, 2008. máj. 15. 18:25
A csokoládés-céklás sütemény elkészítési módja és hozzávalói.