Csokis burgonyatorta recept
A Csokis burgonyatorta hozzávalói:350 g héjában főtt burgonya,előző napról
100 g étcsokoládé, durvára vágva
100 g dió, finomra vágva
4 tojássárga
220 g cukor
1 ek. forró víz
120 g darált mogyoró
4 tojásfehérje
csipet só
4 ek. liszt
2 tk. sütőpor
A Csokis burgonyatorta elkészítési módja:
1. A burgonyát meghámozzuk és az almareszelőn lereszeljük. 2. Egy 24-26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. 3. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 4. A tojássárgákat, a cukor felét és a forró vízet egy tálba tesszük, s világos, sűrű masszűává felverjük - legalább 5 perc. Hozzáadjuk a burgonyát, a csokoládét, a diót és a mogyorót, majd az egészet alaposan elkeverjük. 5. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá felverjük, a cukrot kanalanként adjuk hozzá, közben a habot tovább verjük. 6. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjével felváltva a a burgonyás masszába dolgozzuk. A tésztát az előkészített formába töltjük, tetejét elsimítjuk. 7. A tortát az előmelegített sütőben 45-55 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát. Ha megsült, a formában hagyjuk kihűlni. Tetejét csokiforgácsokkal megszórhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. okt. 4. 16:43
A csokis burgonyatorta elkészítési módja és hozzávalói.