Csokifagyi * recept
A Csokifagyi * hozzávalói:20 dkg étcsokoládé,
5 ek. porcukor,
4 dl tejszín,
3 tojás,
3 ek. kakaópor
A Csokifagyi * elkészítési módja:
A csoki nagyobb részét vízgőz fölött felolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor felével simára keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a félig kihűlt olvasztott csokit. A tejszínt felverjük és egy külön tálban a fehérjéket is a maradék cukorral. Ha mindez megvan, összekeverjük az egészet és a megmaradt csokoládét beletörteljük. A fagyasztóba rakjuk, majd fél óra után egyszer az egészet újból átkeverjük. Legalább öt-hat órán át fagyasztjuk
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. szept. 6. 17:28
A csokifagyi * elkészítési módja és hozzávalói.