Gesztenyés szelet sütés nélkül recept
45 perc
A Gesztenyés szelet sütés nélkül hozzávalói:
Alap:
10 dkg porcukor
1 ü rumaroma
15 dkg margarin
2,5 dl lefőzött kávé
50 dkg darált keksz
2-4 ek jó minőségű kakaópor
Krém:
20 g zselatin
1,5 dl víz
50 dkg gesztenye massza
2,5 dl habtejszín
Tetejére:
2,5 dl habtejszín
ízlés szerint cukor, csoki cseppek
A Gesztenyés szelet sütés nélkül elkészítési módja:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk. Ha száraznak és keménynek éreznénk adjunk még hozzá tejet. Ezt a masszát belenyomkodjuk egy 26 cm-es tortaformába, úgy, hogy pereme is legyen, majd hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül. A krémhez a zselatint felfőzzük a vízeben, majd langyosra hűtjük. A tejszínt elkezdjük felverni, majd a gesztenyét beletördeljük és kemény habbá verjük a tejszínt. Amikor a zselatin langyosra hűlt összekeverjük a gesztenyés krémmel. A krémet rákenjük az alapra, majd betesszük a hűtőbe. Felverjük a maradék tejszínt, a süti tetejét ízlés szerint díszítjük vele.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. aug. 30. 20:33
A gesztenyés szelet sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.