Morgós csúcs - recept
30 perc
A Morgós csúcs - hozzávalói:
8 dkg margarin
10 dkg darált háztartási keksz
20 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 dkg keserű kakaópor
kb. 0,5 dl tej
A forgatáshoz:
kristálycukor
A gesztenyés töltelékhez:
10 dkg margarin
25 dkg fagyasztott gesztenye massza
5 dkg porcukor
15 dkg darált háztartási keksz
egy kevés rum
Egyéb hozzávalók az elkészítéshez:
kézi citrom facsaró
fagyasztott vagy befőtt magozott meggy
A Morgós csúcs - elkészítési módja:
A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk. A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. aug. 29. 14:45
A morgós csúcs - elkészítési módja és hozzávalói.