Csőben sült szárzeller recept
A Csőben sült szárzeller hozzávalói:1 csomag szárzeller
10 dkg vaj
3 dl tej
2,5 dl tejszín
2 evőkanál liszt
20 dkg reszelt sajt
2 tojás
20 dkg sonka
só
frissen őrölt fekete bors
csipet őrölt szerecsendió
A Csőben sült szárzeller elkészítési módja:
A szárzeller alját levágjuk, a nyeleket megmossuk, leszálkázzuk és forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig főzzük, még roppanós maradjon. Hagyjuk egy kicsit lehűlni. Besamel mártást készítünk: Melegítsük fel a vajat, állandó keverés mellett hintsük rá a lisztet, mintha rántást készítenénk. További folyamatos keverés mellett öntsük fel tejjel, majd adjuk hozzá a tejszínben elkevert tojás sárgákat.Szórjuk bele a reszelt sajt felét, keverjük el, adjuk hozzá a fűszereket, hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A zeller nyelekre csavarjuk rá a sonkát, rakjuk le egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé, öntsük rá a besamelmártást és hintsük meg maradék reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. febr. 23. 09:10
A csőben sült szárzeller elkészítési módja és hozzávalói.