Csirkecombok hagymaágyon recept
60 perc
A Csirkecombok hagymaágyon hozzávalói:
4 személynek:
4 db egész comb
6 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
150 g húsos szalonna
örölt pirospaprika
só
bors
olaj
A Csirkecombok hagymaágyon elkészítési módja:
Combokat mossuk és szárítsuk meg.Sózzuk borsozzuk be,majd szórjuk be pirospaprikával.Serpenyöben olajon,hirtelen piritsuk meg a combok mind2 oldalát.Zsírral kikent tüzálló tál aljára tegyünk a felkarikázott fok-,és vöröshagymából.Erre jön a comb,majd a maradék hagyma.Borsozzuk be,öntsünk alá kb 200ml vizet,es lefedve süssük 30percig.Vegyük ki a sütöböl,tegyük a tetejére a szalonnaszeleteket,es vissza a sütöbe 8 percre,anélkül h lefednénk.
Víz helyett fehérbort is használhatunk.Mellhúsból is lehet.Blikk nök e heti számában megtalálod a receptet.Mi izesítetlen törtkrumplival tálaltuk. Krumplira nagyon finom a hagymás szaft.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Jeannie, 2007. márc. 10. 11:13
A csirkecombok hagymaágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.