Csehszlovák süti recept
A Csehszlovák süti hozzávalói:Tészta:
25 dkg cukor
5 tojás
10 kanál víz
20 dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg darált dió.
Krém:
3 dl tej
2 ek liszt
1 tojás
2 vaníliacukor
1 kocka ráma (25 dkg)
20 dkg porcukor vagy 10 dkg kristálycukor
A Csehszlovák süti elkészítési módja:
Tészta: Tojásfehérjéből cukorból vízből habot verünk, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük.Zsírozott lisztezett tepsiben megsütjük. Krém:Tejből lisztből tojásból és vaníliából sűrű krémet főzünk, kihűlésig keverjük. Utána hozzákeverünk 25 dkg rámamargarint 20 dkg porcukorral (vagy a 10 dkg kristálycukorral)kikeverve. A barna piskótára kenjük a sárga krémet, és csokival, vagy tortadarával, bevonjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tiglincs, 2008. máj. 14. 12:22
A csehszlovák süti elkészítési módja és hozzávalói.