Császármorzsa - ez így jó lehet? (tudásbázis kérdés)
Én is nagyon szeretem,de anyum mindig csinált,ha hazamentem...,utánozhatatlan.:)
Egy alkalommal mikor otthon voltam szegény apu már előre mondta,-Te leányom tegnapelőtt csinált anyád nyögvenyelőst,ne kérd már megint-:( Nagyon nem szerette.Anyu jót,akart elment a boltba és vett olyan tasakost,amit csak pirítani kell.Hallom,hogy mérgelődik,leégett az egész...Mondtam neki,hogy ilyet én is tudok csinálni,talán még jobbat is,mert nem égetem le,akkor vallotta be,hogy ez bizony bolti volt:)
Hát igen, ezt serpenyőben kell sütni.
Tepsiben én az eredeti császármorzsát szoktam, de abban nincs gríz, csak liszt.
Emellett, amit ide felgépeltem, ott kell állni a serpenyő mellett:)
Szia!
Nekem ez a bevált recept évek óta,gondoltam, bemásolom:
10 dkg gríz
10 dkg liszt
3 dl tej
1 vaniliás cukor
3 tojás
10 dkg kristálycukor
reszelt citrom héj
5 dkg vaj a sütéshez
A lisztet a grízzel elkeverjük, és összekeverjük a tejjel. Egy órát állni hagyni. Utána a tojássárgákat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a tejes keverékhez. A tojásfehérjét plusz egy csipet sót felverjük kemény habbá, és a masszához adjuk. Nagy teflonserpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleöntjük a masszát, időnként fakanállal keverjük, amíg darabokra szét nem esik. Kb. 30 perc alatt készül el!
Az én receptem:
1,5 bögre gríz
1,5 bögre liszt
4 tojás
csipet só
1 van. cukor
tej, annyi hogy palacsintatésztás legyen.
Ja, aki szereti, mazsola.
Hagyod állni1-2órát,hogy megszívja magát a gríz aztán kevés olajon kisütöd, folyamatosan kevergeted a masszát, amíg arany színű gurulós szemecskék nem lesznek.
Ez kb. 10-20perc sütés... nem tudom, nem mértem még, csak tudom, hogy a végére nagyon unom :))
A massza méreténél 2x akkora teflon edényt keress, abban a legkönnyebb sütni, ha van, akkor hosszú nyelűt.
100 g búzadara
7 g búzaliszt (BL55)
250 ml tej (2,8%-os)
1 teáskanál vanília eszencia
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
100 g kristálycukor
0.5 db citrom reszelt héja
A sütéshez:
50 g vaj
A díszítéshez:
porcukor vagy baracklekvár
kell bele liszt, de csupán 6 deka :)
és sok búzadara.. :) + hagyni 1-2 órát állni,hogy a dara megdagadjon
azt hittem édes lesz tőle
mondjuk az nem baj csak, ha lekvárt is teszek rá nem akartam, hogy nagyon édes legyen
szerintem kevés a folyadék de azt még tudsz a végén is tenni
1 van cukor 8 gramm...miért sokallod?
30 dkg búzadara
(vagy 15 dkg liszt- 15 dkg búzadara)
2 tojás
1 vaníliás cukor (ezzel nem lesz túl édes?)
2 ek cukor
2-3 dl tej
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet ismerkedni a Hoxán, keresgélni a tagságban?
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Hogyan készül az éttermi császármorzsa?
- Ti hogy csináljátok a császármorzsát? Enyém mindig olyan pempös lesz.
- Én is csináltam császármorzsát, úgyhogy az én fogyós...